Arteta vyhlíží návrat

21/03/2012 0 Od Riči

Mikel Arteta vyzývá fanoušky Evertonu, aby mu odpustili přestup do Arsenalu. Právě v dresu londýnského klubu se dne poprvé od letního odchodu vrátí na Goodison Park.

Bývalý mozek hry Toffees se bude snažit s Arsenalem dosáhnout na šesté vítězství v řadě v Premier League, zároveň ale doufá, že mu Evertonians připraví příjemné přivítání, jelikož za Everton hrával šest a půl roku.

„Vážně se nemohu dočkat návratu na Goodison Park. Snad se mi ze strany fanoušků dostane vřelého přijetí, jelikož jsem Evertonu odevzdával všechno a klub miluji,“ prozradil Arteta.

„Všichni v EFC se ke mně vždy chovali mile, a to i když jsem odešel. Snad můj přestup lidé pochopili. Není žádný důvod pro kohokoliv z nás být nešťastný.“

Devětadvacetiletý Arteta opustil Blues na Deadline day v srpnu minulého roku. Hodinu před koncem letního přestupového okna poté, co o něj projevil Arsene Wenger zájem, předložil žádost o přestup. Následně se narychlo celý transfer za deset milionu liber podařilo dotáhnout do konce.

V základní sestavě Gunners se hned uchytil a v letošní sezóně už odehrál 32 zápasů včetně šesti startů v Lize mistrů, což byl Artetův sen.„Comeback do Evertonu pro mě bude velmi zvláštní. Rozhodně nebude ve své kůži, když se posadím do druhé šatny, budu se rozcvičovat na opačné straně hřiště a hlediště nebude stát za mými zády. Chci si však utkání užít.“

Španěl se jako hráč Arsenalu v aktuálním ročníku  již  v Merseyside představil, ovšem po zranění hlavy ze střetnutí na Anfieldu si toho příliš nepamatuje.

„Jen si vzpomínám, jak jsem běžel a potom následovala rána – najednou jsem viděl vše černě. Hráč Liverpool mě trefil do čelisti, a protože jsem střet nečekal, neměl jsem zpevněný obličej. Chvíli po střetu jsem byl ve vědomí, chvíli ale zase ne. Týmový fyzioterapeut Colin Lewin a ostatní fotbalisté na mě mluvili, já se však začínal pociťovat nevolnost.

Z tribuny mě pozorovala manželka, táta a mé děti, takže i kvůli nim jsem neměl dobrý pocit. Začaly mě napadat myšlenky, jak se o mě asi musejí bát, což se poté potvrdilo. Ihned za mě po odnesení ze hřiště za mnou přišli.

Při úrazu se mi dostalo dobrého zacházení. Doktoři z obou klubů odvedli výbornou práci a hráči Liverpoolu se ke mně chovali velmi sportovně. Pepe Reina mě dokonce hned po utkání navštívil v nemocnici. A reakce ochozů na Anfieldu byla hodně příjemná – zvláště pro bývalého hráče Evertonu!“