Norwich City – Everton 2:2

07/04/2012 0 Od Riči

Na Carrow Road Everton dvakrát vedl díky brankám Nikici Jelaviće, jenže domácí opět potvrdili, že se ve své první sezóně v Premier League se rychle otrkali a nakonec vyrovnali na konečných 2:2.

V utkání hraném ve vysokém tempu lépe odstartoval Everton, když Darron Gibson za vápnem pálil bez přípravy mimo. Ve 22. minutě našel Baines ve vápně Jagielku, který se obtočil kolem svého strážce a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Jelaviće – 0:1.

Poprvé v životě se mohl radovat z trefy Tony Hibbert. Jeho centr však skončil jen na břevnu a odražený míč v pádu nedokázal dorazit do odkryté branky Tim Cahill.

Ve 35. minutě se Surman po převzetí míče otočil a z 20 metrů těsně minul branku Tima Howarda. O čtyři minuty později ale Hoolahan poslal balon do malého vápna, kde Howson utekl pozornosti hráčům Evertonu a bez problémů skóroval – 1:1.

Ve druhém poločase domácí zlepšili svůj výkon a už ve 49. minutě hlavičkoval po Hoolahanově centru Holt, Howard byl připraven. Na druhé straně po Jelavićově přízemním pasu před Coleman zachraňoval Drury. Hra se přelávala a opět musel být v akci Howard, Howsonova dělovka ho položila na zem.

V 62. minutě Pienaar našel ve vápně Jelaviće, jenž křížnou střelou strhl vedení na stranu Toffees – 1:2. Norwich se aktivně snažil o vyrovnání, Bennett ještě dělovkou trefil boční síť, Wilbraham v jasné šanci vychytal Howard, střídající vytáhlý útočník ovšem stačil po vyraženém míči naservírovat Holtovi jasnou gólovku – 2:2, čímž kanonýr Norwiche stanovil finální skóre zápasu.

Branky: 39. Jonathan Howson, 76. Grant Holt – 22. a 61. Nikica Jelavić
ŽK: 24. Leighton Baines, 55. Steven Pienaar, 65. Marouane Fellaini
Norwich City: John Ruddy, Elliott Ward, Ryan Bennett, Adam Drury (76. Kyle Naughton), Russell Martin, Jonathan Howson, David Fox (66. Aaron Wilbraham), Andrew Surman, Elliott Bennett, Grant Holt, Wes Hoolahan (90+2. Andrew Crofts)
Everton FC: Tim Howard, Sylvain Distin, Phil Jagielka, Leighton Baines, Tony Hibbert, Phil Neville (57. Marouane Fellaini), Darron Gibson, Steven Pienaar, Magaye Gueye (47. Seamus Coleman), Nikica Jelavić, Tim Cahill (82. Victor Anichebe)
Rozhodčí: Andre Marriner
Diváci: 26 554