Pienaar doufá v letní přestup

15/05/2012 0 Od Meňa

S koncem sezony se Steven Pienaar vrací z hostování zpět do Tottenhamu, ale ve své mysli už má jasno. Do Evertonu by se rád vrátil natrvalo.

Svoje čtyřměsíční hostování zakončil Pienaar stylově. V nedělním posledním kole se trefil proti Newcastlu a jen potvrdil, že přestože na White Hart Lane byl rád za každou minutu strávenou na hřišti, jeho forma nijak neutrpěla. Naopak se Jihoafričan po svém návratu do Evertonu znovu stal klíčovou postavou, která z levé zálohy tahala za provázky tradičního jarního probuzení.

Goodison tak Pienaar opuští nerad, jak se nejdřív pochlubil na twitteru: „Poslední měsíce byly ty nejlepší v celé mé kariéře. Bůh vám žehnej. Chci poděkovat všem fanouškům Evertonu za to, že jsem se tu díky jako doma. Neděle pro mě byla velmi smutný den.“ Na podobné vlně koneckonců pokračoval i v oficiálním rozhovoru.

„Fanoušci si tohle zasloužili. Ve druhé části sezony byli kluci fantastičtí. Jsem jen rád, že jsem mohl být součástí a uvidíme, co se stane. Je to těžké. Když jsem odešel poprvé, tak jsem se nerozloučil a tentokrát je to trochu smutné. Uvidíme, co se stane v létě.“

To zatím jisté není. Snaha o zajištění Pienaarova trvalého návratu bude během prázdnin Moyesovou hlavní prioritou, zatím je ale ve hvězdách, zda bude mít Tottenham o prodej třicetiletého hráče zájem a pokud ano, za jakou cenu. Spurs přitom Pienaara z Evertonu v lednu 2011 vykoupili za 3 miliony liber.

Cena levonohého záložníka však díky jeho jarním výkonům zároveň může vyrůst, což by pro napnutý rozpočet Toffees mohlo znamenat výraznější zádrhel. A komplikace může v neposlední řadě přinést také případné vítězství Chelsea v Champions League, následná nekvalifikace Spurs do milionářské soutěže a možné odchody hvězdných hráčů z White Hart Lane a tedy návrat Pienaara do plánů Harryho Redknappa. Ať už ale příští měsíce dopadnou jakkoliv, Pienaar si právě skončené hostování nemůže vynachválit.

„Myslím, že se mi dařilo, jsem se sebou spokojen. Nezapomeňte, že v první polovině sezony jsem příliš nehrál a jediný způsob, jak manažerovi a fanouškům důvěru oplatit, bylo podávat dobré výkony. Myslím, že příštích několik měsíců si klub a fanoušci budou užívat, že Everton skončil před Liverpoolem,“ říká Pienaar.