Sraz Premier League za námi

21/05/2012 0 Od Riči

Uplynulý víkend se konal již osmý sraz fanoušků Premier League, na němž nechyběli ani příznivci Evertonu, kteří v týmu s konkurenty z Liverpoolu vyhráli fotbalový turnaj.

S nápadem uspořádat sraz fanoušků anglického fotbalu přišel před pár léty Geordie Milan Merhaut, jenž byl také na letošním setkání odměněn cenou a uvedeném do Fanouškovské síně slávy jako její první člen.

V pořadí osmý sraz se pořádál ve dnech 18.-20. května ve vesnici Libchavy nedaleko Ústí nad Orlicí. První nadšenci se sjížděli k restauraci Habřinka, kde jsme měli svou základnu v pátek odpoledne. Já (Riči) s Javorem jsme dorazili v pátek podvečer. Prvně jsme si střihli turnaj ve stolním tenise, jehož se účastnilo třináct lidí. Poté jsme se už přesunuli k ostatním na Habřinku. V pátek se nás sešlo asi tak kolem třiceti a hlavně se debatovalo a popíjelo, někteří to samozřejmě s alkoholem přehnali, i já sám jsem možná na baru pobýval o něco déle, než je zdrávo, avšak pár pivek a i panáčků k těmto akcím patří.

Postupem noci každý usínal buď ve spacáku na zemi v sále na Habřince, nebo před restaurací ve stanu vedle hřiště. Na onom menším fotbalovém plácku druhý den v dopoledních hodinách odstartoval fotbalový turnaj, jehož se účastnilo šest týmů. Před začátkem fotbalu dorazilo dalších přibližně třicet lidí, jejichž tváře narozdíl od některých pátečních pařmenů nevypovídaly o bujaré noci.

Pořadateli turnaje jsme byli s Javorem sloučeni s fanoušky Liverpoolu do mužstva pojmenovaném Liverton. Liverpudlians přijeli čerství v sobotu ráno a v minulých letech nejednou vyhráli fotbalový turnaj. Tentokrát však svou sestavu výrazně obměnili, ve svém jádru disponovali i fandy ze Slovenska, což krásně dokumentuje, že vzdálenost srazu od bydliště nemusí být vůbec překážkou.

Bohužel, ač to nerad přiznávám, v zápasech jsme s Javorem oblékli červené dresy rivala…

V základní skupině hrál každý s každým a zrodili se následující výsledky:

Liverton – PL.cz (Fulham, Manchester United, Sunderlandu, Manchesteru City a neutrální fans) 0:0
Liverton – West Ham 0:0
Liverton – Tottenham 1:0
Liverton – Newcastle Poland 3:0
Liverton – Mix tým (United, Arsenal, Newcastle) 5:0

Jedno utkání trvalo patnáct minut a hrálo se v sedmi lidech včetně brankaře. Jelikož nikdo z naše mužstva se necítil dobře v bráně, ve většině střetnutích nám chytal Lemur ze Spurs, ocenění jako nejlepší golman. Po úvodních dvou zápasech, kdy jsme se na hřišti poznávali, jsme možná trochu štastně porazili Tottenham, což nás nakoplo. Základní skupinu jsme vyhráli bez obdržené branky a postoupili z první místa do semifinále. O góly se dělil celý tým, prosadili se tedy i Evertonians.

Semifinále:

Liverton – Newcastle Poland 2:0
West Ham – PL.cz 2:1

Finále:

Liverton – West Ham 2:1

Semifinále jsme zvládli bez větších potíží a postoupili jsme do boje o celkové prvenství. Ve finále jsme se ujali vedení už po několika sekundách, po úvodních rozehrávce mi Javor přiťukl míč a já okamžitě z půlky přehodil, trochu alkoholem posíleného, brankaře West Hamu. I když soupeř vyrovnal, vedení nám vrátil po individuální akci příznivec Liverpoolu. Turnaj sice není hlavním bodem srazu, ovšem vítězství v něm určitě potěšilo.

Po turnaji jsme kvůli jiným důležitým povinnostem sraz s Javorem opustili, ostatní jeho účastníci se však dále bavili. Ať už sledováním hokejového semifinále mezi Českem a Slovenskem, později finále Ligy mistrů či pokračováním tím, co se načalo v pátek večer. V neděli se pak postupně všichni rozjeli do svých domovů.