Po sezóně odejde kapitán

09/04/2013 0 Od Riči

Phil Neville dnes potvrdil, o čem se již delší dobu spekulovalo. Svůj kontrakt po sezóně s Evertonem neprodlouží, a tak po osmi letech klub opustí.

Neville, který přišel na Goodison Parku v létě roku 2005 z Manchesteru United, nyní bude zvažovat své další kroky. Léto si ale vyplní na Mistrovství Evropy U21, kam odcestuje jako člen trenérského týmu Stuarta Pearce.

„Bylo mi ctí hrát za Everton FC a dělat mu kapitána,““ začal Neville a vzápětí pokračoval, „svůj čas v Merseyside jsem si užíval, odejdu s nesmírnou hrdostí.

Chci poděkovat manažerovi, předsedovi, všem zaměstnancům a hráčům v Evertonu za jejich trvalou podporu během mého působení v mužstvu. Chci také věnovat speciální poděkování fanouškům, za uplynulých osm let se chovali fantasticky, Evertonu bude mít v mém srdci navždy místo. Rád bych hrál na nejvyšší úrovni tak dlouho, jak toho jen budu fyzický schopný. Zvážím všechny možnosti, než si zvolím mé další působiště. Nyní pomohu Evertonu skončit v tabulce, co nejvyšší to bude možné.“

Neville se stal teprve sedmým hráčem v historii Premier League s 500 odehranými zápasy, jubileum si připsal na Boxing Day proti Wiganu. Když v srpnu roku 2005 přestupoval k Toffees, bylo mu 28 let. Teď po osmi letech má na kontě 303 utkání za Everton, v nichž skóroval osmkrát. Kapitánskou pásku nosí od ledna 2007 po odchodu Davida Weira do Rangers.

V loňské sezóně získal ocenění za klubový gól roku, triumf obdržel za branku proti West Bromu. Kariéru začal v Manchesteru United a během působení na Old Traffordu vyhrál šestkrát Premier League, třikrát FA Cup, jednou Ligy mistrů a mistrovství světa klubů.