Arsenal – Everton 0:0

17/04/2013 0 Od Riči

V zápase plného osobních soubojů se zrodila bezbranková remíza, která prakticky nic neřeší. V současné chvíli je pro Everton bod málo, uvidíme, jakou hodnotu bude mít na konci sezóny.

Z obvyklé sestavy vypadl kvůli zraněním tříšel Leon Osman, David Moyes ho v základní jedenáctce nahradil Rossem Barkleym. Devatenáctiletý talent se postavil na pozici ofenzivního záložníka, Marouane Fellaini se tak stáhl do středové dvojky. Defenzivnější role Belgičanovi seděla.

Toffees si největší šanci připravili už v 6. minutě, Jagielka výborným pasem vyzval ke skórování Pienaara, který ale vyběhnutého Szczęsnyho nepřekonal, bránu přestřelil. Arsenal kontroval ranou nad z kopačky Gibbse a hlavně Giroudovou gólovkou, domácí útočník ve skluzu netrefil prázdnou bránu.

Sebevědomý Barkley nejprve vyzkoušel z dálky pozornost brankaře a následně servíroval Anichebemu před bránu, včasným zákrokem však zásahla domácí obrana stejně jako na druhé straně Jagielka proti Cazorlovi.

Druhý poločasem otevřel tvrdým pokusem Cazorla. Zahanbit se nenechal aktivní Barkley, jeho technická střela jen těsně minula bránu. V závěru se Arsenal tlačil za vítězstvím, Giroud ovšem nejprve zblízka přestřelil a následně ho výborně zablokoval Coleman.

Zřejmě zasloužená remíza, videoreport naleznete zde.

ŽK: 56. Mikel Arteta, 90+4. Nacho Monreal – 28. Darron Gibson, 35. Steven Pienaar, 70. Ross Barkley
Arsenal FC: Wojciech Szczęsny, Per Mertesacker, Bakari Sagna, Kieran Gibbs (90. Nacho Monreal), Laurent Koscielny, Mikel Arteta, Santi Cazorla, Jack Wilshere (69. Alex Oxlade-Chamberlain), Aaron Ramsey, Theo Walcott (69. Lukas Podolski), Olivier Giroud
Everton FC: Tim Howard, Phil Jagielka, Leighton Baines, Sylvain Distin, Steven Pienaar, Séamus Coleman, Marouane Fellaini, Darron Gibson, Ross Barkley (76. Nikica Jelavić), Kevin Mirallas (90+4. Bryan Oviedo), Victor Anichebe (90+2. Steven Naismith)
Rozhodčí: Neil Swarbrick
Diváci: 60 071