Everton – Fulham 1:0

28/04/2013 0 Od Riči

Steven Pienaar v posledních zápasech předváděl velmi průměrné výkony, proti Fulhamu to byl ale opět starý dobrý “Schillo“, svou brankou zařídil výhru 1:0.

Uznání za gólovou akci si ale zaslouží také Osman a hlavně nahrávající Coleman. Tato dvojice učebnicovou kombinací vyšachovala defenzivu Cottagers, Jihoafričan v zakončení minout už nemohl.

V celém utkání Everton předvedl odlišné vystoupení oproti poslednímu kole v Sunderlandu. Technickým fotbalem bavil diváky, ke spokojenosti chybělo pouze více vstřelených gólů. Fellainiho hlavičku v prvním poločase a ve druhém střely Mirallase a Barkleyho zneškodnil výborný Schwarzer. Marouane Fellani navíc po centru Bainese netrefil prázdnou bránu.

Fulham ovšem promarněné šance Toffees nepotrestal, v ojedinělé akci hostů selhal Urby Emanuelson.

Před Merseyside derby tak Everton opět naskočil na vítěznou vlnu, stejně jako jeho městský rival, který deklasoval i bez potrestaného Suáreze Newcastle na jeho hřišti 6:0.

Highlights naleznete zde nebo tady.

Branky: 16. Steven Pienaar
ŽK: 86. Leon Osman – 30. Eyong Enoh, 72. Urby Emanuelson, 90. Stanislav Manolev
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Séamus Coleman, Kevin Mirallas, Leon Osman, Steven Pienaar, Marouane Fellaini, Nikica Jelavić (67. Ross Barkley), Victor Anichebe
Fulham FC: Mark Schwarzer, Philippe Senderos, Brede Hangeland, Kieran Richardson (56. Damien Duff), Stanislav Manolev, Giorgos Karagounis (78. Hugo Rodallega), Alexander Kacaniklic, Urby Emanuelson, Eyong Enoh, Dimitar Berbatov (30. Mladen Petrić), Bryan Ruiz
Rozhodčí: Jonathan Moss
Diváci: 34 563