Norwich City – Everton 2:2

18/08/2013 0 Od Riči

Vítězný debut Roberta Martíneze překazil Ricky van Wolfswinkel, útočník Canaries se nesmířil s pohotovým obratem Evertonu a hlavičkou stanovil konečnou remízu 2:2.

Toffees nastoupili v danou chvíli s velmi silnou základní sestavou, chyběl pouze zraněný Darron Gibson, místo něhož hrál Ross Barkley. A právě devatenáctiletý šikovný záložník potvrdil formu z předsezónní přípravy, na hřišti patřil spolu s Colemanem k tomu nejlepšímu v modrém dresu. Sebejistý výkon korunoval nádherným vyrovnávacím gólem na 1:1.

Domácí vedli po Whittakerově povedené individuální akci, nutno ale podoktnout špatnou práci defenzivy Evertonu. Séamus Coleman dorážkou po Jelavićově střele dokonal obrat, nehlídaný van Wolsfinkel však přesnou hlavičkou vyrovnal.

Evertonians tak mrzí ztráta dvou bodů, do příštího kola se musí zlepšit obranná činnost a proměňování šancí. V závěru zahodili slušné příležitosti Naismith s Jelavićem. Slušný výkon s chutí vymýšlet kombinační akce by si zasloužil pečetit vítězstvím.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách.

Branky: 51. Steven Whittaker, 71. Ricky van Wolfswinkel – 61. Ross Barkley, 65. Séamus Coleman
ŽK: 44. Russell Martin, 59. Michael Turner                           –
Norwich City: John Ruddy, Russell Martin, Steven Whittaker, Michael Turner, Javier Garrido, Bradley Johnson, Jonathan Howson, Elliott Bennett, Nathan Redmond, Wes Hoolahan (73. Alexander Tettey), Ricky van Wolfswinkel
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Séamus Coleman, Ross Barkley (90+3. Victor Anichebe), Leon Osman, Steven Pienaar, Marouane Fellaini, Kevin Mirallas (70. Steven Naismith), Nikica Jelavić (81. Arouna Koné)
Rozhodčí: Michael Oliver
Diváci: 26 824