Everton – Chelsea 1:0

14/09/2013 0 Od Riči

Premiérové ligové vítězství Roberta Martíneze se zapíše do paměti. Evertonu po výborném týmovém výkonu porazil Chelsea nejtěsnějším rozdílem, o jedinou branku se postaral oslavenec Steven Naismith.

Španělský manažer byl nucen pozměnit sestavu. Stevena Pienaara na nejbližší týdny vyřadí ze hry zraněné koleno, a tak místo něj naskočil 27 let slavící Steven Naismith. Fellainiho nahradil debutant Gareth Barry.

Jediná branka padla v nastavení prvního poločasu. Osman přetaženým centrem našel Jelaviće, jehož zpětnou nabídkou před bránu uklidil do sítě hlavou Naismith – 1:0. Chelsea si do kabin nezasloužila jít s jednogólovým mankem, své šance ale trestuhodně zahazovala. V největší příležitosti po Howardově chybě v rozehrávce zabránil gólu skvělým skluzem na poslední chvíli Barry.

Do druhého poločasu hosté vstoupili aktivněji, postupem času se však Toffees vybičovali k neskutečně bojovnému a odvážnému výkonu, který podtrhli hlasití fanoušci. V posledních dvaceti minutách soupeře nepustili k žádnému tlaku, naopak hrozili hlavně po standartních situací. Mirallas protáhla Petra Čecha a Baines orazítkoval spojnici břevna a tyče.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 45+1. Steven Naismith
ŽK: 65. Branislav Ivanović, 82. Eden Hazard, 83. David Luiz, 87. John Obi Mikel
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Séamus Coleman, Kevin Mirallas (90+2. Gerard Deulofeu), Steven Naismith (89. John Stones), Gareth Barry, Ross Barkley, Leon Osman, Nikica Jelavić (67. James McCarthy)
Chelsea FC: Petr Čech, Branislav Ivanović, Ashley Cole (69. Fernando Torres), David Luiz, John Terry, Ramires, Juan Manuel Mata (57. Oscar), John Obi Mikel, Andre Schürrle (58. Frank Lampard), Eden Hazard, Samuel Eto’o
Rozhodčí: Howard Webb
Diváci: 36 034