West Ham United – Everton 2:3

21/09/2013 0 Od Riči

Blues dali rychlým obratem zapomenout na svůj nevýrazný výkon z Upton Parku. Činil se hlavně Leighton Baines, dvakrát se krásně trefil z trestného kopu. Vítězný gól potom zařídil novic Lukaku.

Martínez nezměnil základní sestavu z vítězného duelu proti Chelsea, Romelu Lukaku tak oproti některým předpokladům zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Zápas odstartoval dobrou individuální akci a nebezpečnou střelou Mirallas, to bylo však na dlouho dobu poslední vzrušení. Hrálo se mezi vápny, obě mužstva hodně ztrácela. Z nudy ve 31. minutě z ničeho nic přišel gól domácích, Ravel Morrison svou ranou trefil Jagielku, od něhož se míč odrazil do protipohybu Howarda – 1:0.

O poločase šáhl evertonský boss k dvojité změně. Jelaviće a Naismithe, předhánějící se, kdo bude neviditelnější, vystřídal Lukaku s McCarthym. A v 52. minutě musel Everton střída potřetí, zraněného Osmana nahradil Oviedo. Hlavně příchod belgického útočníka byl hned znát, dobrým pohybem a sílou na balonu vytvářel prostor pro spoluhráče. Přesto Toffees chybělo ve hře překvapení a příprava finální fáze. Naštěstí zasáhl Baines.

V 62. minutě se postavil standartní situaci po faulu na Barkleyho a umístil střelu do rohu Jääskeläinenova prostoru – 1:1. Když se očekával drtivý nápor hostů, Petrić perfektně přetlačil nedůrazného Jagielku, předložil přihrávku Nolanovi, jehož naivním faulem ve vápně podrazil McCarthy. Z nařízené penalty Noble vrátil West Hamu vedení – 2:1.

Jenže v 83. minutě se opakovala situace při vyrovnání, po dalším faulu na Barkleyho, po němž uviděl Noble druhou žlutou kartu, Baines vykouzlil nádherný kop před zeď – 2:2. Euforii dokonal o dvě minuty po přesném Mirallasově centru hlavičkou aktivní Lukaku – 2:3.

V závěru si Everton vedení pohlídal, naopak z protiútoků měl přidat čtvrtý gól.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 31. Ravel Morrison, 77. Mark Noble (pen.) – 62. Leighton Baines, 83. Leighton Baines, 85. Romelu Lukaku
ŽK: 38. Ravel Morrison, 61. James Collins, 68. Mark Noble – 45. Ross Barkley
ČK: 82. Mark Noble po 2ŽK
West Ham United: Jussi Jääskeläinen, Joey O’Brien, James Collins, Winston Reid, Răzvan Raţ, Momo Diamé, Mark Noble, Ravel Morrison, Kevin Nolan (80. Matthew Taylor), Matthew Jarvis (72. Ricardo Vaz Tê), Modibo Maïga (63. Mladen Petrić)
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines, Leon Osman (52. Bryan Oviedo), Gareth Barry, Steven Naismith (46. James McCarthy), Ross Barkley, Kevin Mirallas, Nikica Jelavić (46. Romelu Lukaku)
Rozhodčí: Lee Mason
Diváci: 34 952