Zveřejněny návrhy znaku

23/09/2013 0 Od Riči

Everton na základě spolupráce s širokou fotbalovou veřejností vytvořil tři znaky, z nichž vzejde po hlasování klubových členů a držitelů lístku ze zápasu nový znak, platný od sezóny 2013/14.

V letošním létě byl změněn znak, což spustilo obrovskou vlnu nevole. Pod online petici proti znaku se podepsalo přes 24 000 lidí. Vedení Toffees se proto v srpnu rozhodlo, že musí přijít změna, přičemž při tvorbě nového znaku požádalo o spolupráci fanoušky. Na oficiálních stránkách vyjádřilo v dotazníku své názory skoro 20 000 zájemců.

Po zhodnocení výsledků dotazníku EFC zhotovil tři znaky, konečné rozhodnutí potom přenechává fanouškům. Od pondělí 23. září 13:00 do středeční noci 2. října 0:59 (SEČ) mohou osoby se zákaznickým číslem, kterým disponují kluboví členové a držitelé lístků ze zápasu, vybrat na adrese evertonfc.com/vote svého favorita.

Všechny tři návrhy obsahují název Everton, rok založení 1878, věž a motto. Heslo Nil Satis Nisi Optimum ze znaku v létě poprvé po 75 letech zmizelo, nyní se vrací na žádost 95-96% procent nespokojených fans. Jiná než modrá a bílá barva se vyskytuje pouze na návrhu B – štít lemuje žlutý okraj.

Návrh A

Návrh B

Návrh C