Aston Villa – Everton 0:2

27/10/2013 0 Od Riči

Leon Osman si za své poslední výkony vysloužil kritiku a místo na lavičce náhradníků. Proti Aston Ville ale opět ukázal své schopnosti, jako střídající hráč asistencí a gólem dovedl Everton k vítězství.

Nebylo by ale spravedlivé vychvalovat pouze Ossieho, ve Villa Parku Toffees zachránili i jiní. V úvodu se hlavně zaskvěl skvělý Tim Howard. Nejprve bravurně vyrazil penaltový pokus Bentekeho po nezodpovědném faulu Colemana právě na Belgičana. A jelikož obrana Evertonu v prvních minutách pořádala den otevřeným dveří, americká brankařská jednička se vytáhla také proti Bentekeho nájezdu ze strany a vystihla kličku Weimanna při samostatném nájezdu.

Postupem času se probrali také hosté, Lukakovu hlavičku pohotově vyrazil Guzan, lehce tečovaná střela Barkleyho skončila na břevně a Mirallasův zablokovaný pokus těsně minul bránu. Lukaku se dral do dalšího zakončení, v závěru mu však chyběly síly na razantnější zakončení. V poločase plném akcí a šancí na obou stranách branka překvapivě nepadla.

Po přestávce se tempo hry trochu zklidnilo, vzrušení se dostavilo až v 68. minutě. Při rychlé akci EFC Leon Osman posunul míč na Lukaka, který pohotově zpoza vápna trefil volné místo v dolním rohu – 0:1. Villans toužili rychle odpovědět, hbitý Weimann vybídl ke skórování Agbonlahora, jenž v nadějné situaci trefil pouze připraveného Howarda.

V 81. minutě Everton rozehrál rohový kop na krátko, Barry přihrál Osmanovi stojícímu za vápnem a odchovanec Blues okopíroval gól Lukaka – 0:2.

Povzbuzení Evertonians se hnali za třetí trefou, jenže střely Naismithe a Bainese postrádaly větší přesnost. Přesto pochopitelně panovala radost ze tří bodů z Birminghamu!

Highlights naleznete na oficiálních stránkách.

Branky: 68. Romelu Lukaku, 81. Leon Osman
ŽK: 62. James McCarthy, 88. Tim Howard
Aston Villa: Brad Guzan, Nathan Baker, Ron Vlaar, Antonio Luna (45. Ciaran Clark), Leandro Bacuna, Ashley Westwood, Fabian Delph, Aleksandar Tonev (77. Nicklas Helenius), Andreas Weimann, Gabriel Agbonlahor, Christian Benteke
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Séamus Coleman, James McCarthy, Gareth Barry, Ross Barkley (60. Leon Osman), Steven Pienaar (80. Steven Naismith), Kevin Mirallas (90. Gerard Deulofeu), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Anthony Taylor
Diváci: 35 154