West Bromwich Albion – Everton 1:1

21/01/2014 0 Od Riči

Zatímco se vedení Evertonu snaží získat pracovní povolení pro útočníka Lacinu Traorého, hráči na The Hawthrons odmítli postoupit na čtvrtou příčku, po velmi průměrném výkonu brali bod.

Roberto Martínez zamíchal s ofenzivní trojicí záložníků a zprava ji postavil ve složení Oviedo, Mirallas, Osman, pokus o nahrazení kreativity chybějícího Rosse Barkleyho přesto nevyšel. Everton začal aktivně, Bryan Oviedo pálil po hbitém uvolnění těsně vedle, James McCarthy přímo na střed branky na Fostera a Seamus Coleman byl pro změnu zablokován.

Lepší první půli Toffees zužitkovali až s blížící se přestávkou, Distinův dlouhý pas Lukaku prodloužil ideální hlavou do běhu Mirallasovi, který se prodral přes obránce a přesně zakončil – 0:1.

Ve druhém poločase hosté nenavázali na úvodní dějství, v záloze nedokázali podržet míč, a tak soupeři nevnutili svou typickou hru. Z toho pochopitelně těžil West Brom, s postupem času nebezpečnější. Střídající Anichebe jenom pozdravil slabým pokusem bývalého kolegu Howarda, v 75. minutě však Morrison přesným centrem našel Lugana, jenž se odpoutal od Distina a výbornou hlavičkou vyrovnal – 1:1.

Everton se na odpověď nezmohl, pokud nepočítám evidentní ofsajdový gól Distina ze samého závěru, co víc, ztratil zraněného Colemana a Baines předvedl nechutný dive.

Viděli jsme už povedenější fotbalové večery v podání Blues…

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 75. Diego Lugano – 41. Kevin Mirallas
ŽK: 35. Claudio Yacob, 44. James Morrison, 55. Liam Ridgewell – 51. Gareth Barry, 90. Kevin Mirallas
West Bromwich Albion: Ben Foster, Steven Reid, Jonas Olsson, Liam Ridgewell, Diego Lugano, Claudio Yacob, James Morrison, Chris Brunt, Zoltán Gera (60. Youssouf Mulumbu), Matěj Vydra (46. Victor Anichebe), Nicolas Anelka (77. Saido Berahino)
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Seamus Coleman (79. John Stones), Bryan Oviedo (80. Aiden McGeady), Kevin Mirallas, James McCarthy, Gareth Barry, Leon Osman (89. Steven Naismith), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Michael Oliver
Diváci: 24 184