Tottenham Hotspur – Everton 1:0

09/02/2014 0 Od Riči

Nuda, nuda a ještě jednou nuda, raději koukat do sváření. Tottenhamu stačil k vítězství jeden nákop na Emmanuela Adebayora, jak prosté.

Roberto Martínez postavil na hrot útoku Stevena Naismithe, pod ním operoval Leon Osman, Kevin Mirallas zaujal post pravého záložník, přičemž mu kryl záda navrátilec po zranění Seamus Coleman. Jinak se sestava nelišila od běžné, na lavičku náhradníků se posadili už skoro uzdravení Deulofeu, Barkley a Traoré.

Jako první zahrozili hosté, Osman se šikovně uvolnil na hranici šestnáctky a utaženým pokusem levačkou těsně minul bránu. A zkušený Angličan zahrozil i za chvíli dvakrát v rychlém sledu, po Naismithově přiťuknutí jeho volej brilantně vyrazil na roh Lloris, z něhož hlavičkoval těsně mimo. A Ossie počtvrté během úvodních devíti minut, opět mu příležitost připravil Naismith, slabou ranou do prostoru francouzského brankaře mu ale ke gólu chybělo více než dost.

Prostřednictvím Eriksenova trestného kopu nad bránu se o slovo prvně přihlásil Tottenham, jenže to bylo od domácích na dlouhou dobu vše. Toffees v první půli představovali lepší mužstvo, což však ve srovnání se špatnými Spurs nebylo obtížné. Bohužel dobrý presink a nadějné akce EFC mařila postrádající kvalita ve finální fázi. Příkladem budiž 36. minuta, obrana se rozevřela pro Mirallase, který po individuální akci pálil nad břevno. Škoda, že Belgičan nepřihrál dobře nabíhajícímu Naismithovi.

Nudu a šeď na chvíli přerušila gólová akce z 65. minuty, Tottenham rychle rozehrál přímý kop z poloviny hřiště na Adebayora, jenž si míč zpracoval a přesně zakončil – 1:0.

Hru Blues neoživila ani střídání, na trávník postupně přišli Barkley, Deulofeu a McGead, a tak Everton odjíždí z White Hart Lane s prázdnou.

Branka: 65. Emmanuel Adebayor
ŽK: 87. Moussa Dembélé
Tottenham Hotspur: Hugo Lloris, Kyle Walker, Danny Rose, Jan Vertonghen, Michael Dawson, Paulinho (68. Étienne Capoue), Moussa Dembélé, Nabil Bentaleb, Emmanuel Adebayor, Christian Eriksen (59. Andros Townsend), Aaron Lennon (86. Jermain Defoe)
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Seamus Coleman, Steven Naismith (73. Gerard Deulofeu), James McCarthy, Gareth Barry, Leon Osman (73. Aiden McGeady), Steven Pienaar (64. Ross Barkley), Kevin Mirallas
Rozhodčí: Mark Clattenburg
Diváci: 35 944