Everton – Cardiff City 2:1

16/03/2014 0 Od Riči

Seamus Coleman se v letošní sezóně stává překvapivým, na druhou stranu vítaným, střelcem, proti Cardiffu brankou číslo sedm rozhodl o výhře až v samotném nastavení.

Roberto Martínez vrátil do základní jedenáctky Tima Howarda, Leona Osmana a Gerarda Deulofea, místo jim uvolnila trojice Joel Robles, Ross Barkley a zraněný Steven Pienaar.

Everton se od začátku do soupeře pustil, už ve 3. minutě se technickou střelou představil Kevin Mirallas, skvěle zasáhl David Marshall. Následující minuty se nesly ve znamení držení míče domácích a několika nepřesných ran. Mirallas toužil po gólu, ve 26. minutě mu po spolupráci s krajem Lukakem radost překazil blokující obránce Cala.

Toffees museli dávat pozor i na zádní vrátka, po půlhodině hry Fraizera Cambella výborně vychytal Tim Howarda. Zahanbit se ale nenechal ani jeho protějšek Marshall, Deulofeův utažený pokus zpoza vápna vyškrábl konečky prstů a neskutečně vyrazil rovněž Lukakovu dělovku.

Recept na v sobotu excelentního skotského brankaře našel až v 59. minutě Gerard Deulofeu, ze strany vběhl do vápna a překvapivým zakončením na přední tyč rozvlnil síť – 1:0. Everton se na úvodní trefu nadřel, proto brzké vyrovnání zcela určitě zamrzelo, v 68. minutě centroval do vápna z trestného kopu Peter Whittingham a Juan Cala asi ani doteď neví, jak se zblízka prosadil – 1:1.

Vedení mohl vzít zpět kapitán Osman, jeho volej těsně minul bránu. Deset minut před koncem Lukakovu tečovanou střelou vytěsnil Marshall. A opět Marshall, již v nastavení nepustil za svá záda ani střídajícímu Barkleymu příležitost z rohového kopu. Jenže naštěstí kýžený winner padl, v 93. minutě McGeadyho pas vrátil před bránu hlavičkující Barry a Coleman tak nepovedenou až nakonec přesnou střelou skóroval – 2:1.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 59. Gerard Deulofeu, 90+3. Seamus Coleman – 68. Juan Cala
ŽK: 58. Leon Osman – 45. Kévin Théophile-Catherine, 58. Gary Medel, 76. Fraizer Campbell
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Sylvain Distin, Seamus Coleman, John Stones, James McCarthy, Gareth Barry, Leon Osman (82. Ross Barkley), Gerard Deulofeu (62. Aiden McGeady), Kevin Mirallas (65. Steven Naismith), Romelu Lukaku
Cardiff City: David Marshall, Steven Caulker, Cala, Kévin Théophile-Catherine, Fábio (77. Wilfried Zaha), Declan John, Gary Medel, Bo-Kyung Kim, Craig Noone (62. Mats Møller Daehli), Jordon Mutch (57. Peter Whittingham), Fraizer Campbell
Rozhodčí: Roger East
Diváci: 38 018