Barkley v létě neodejde, předpovídá Martínez

21/05/2014 0 Od Riči

Robert Martínez opět jednou odmítl možný prodej dvacetiletého záložníka, který se chystá s výběrem Albionu na mistrovství světa v Brazílii.

Ross Barkley v letošní sezóně ukázal svůj potenciál, svými výkony si řekl o nominaci na světový šampionát, proto není divu, že kolem něj začínají kroužit nejlepší celky Premier League. Přesto manažer Blues veškeré spekulace odmítá a je skálopevně přesvědčen o dalším působení kreativního záložníka na Goodison Parku.

„Ross je obrovský talent, pravděpodobně největší anglický talent, jaký jsem kdy spatřil,“ nešetřil chválou Martínez. „Stále ale není hotovým hráčem, proto musíme být velmi opatrní. Je naší povinností ho chránit, Everton se pro něj jeví jako ideální místo v horizontu příštích 12 měsíců.“

Martínez si dobře uvědomuje potřebu úspěchu, který by do budoucna udržel na delší čas mladé diamanty v klubu. Zároveň však vidí stabilitu Toffees co by jeden z hlavních prvků pro vývoj nadějných hráčů.

„Ve fotbale pochopitelně nikdy nejde mluvit o přesné budoucnosti. Potřebujeme pokračovat v nastoleném trendu a snažit probojovat do první čtyřky, abychom mohli hráčům jako Ross nabídnout další možnosti v jejich progresu.

Ross je spokojený v Evertonu, náš klub pro něj momentálně představuje perfektní místo, přesně tak to cítí.“

Manažer je rád za Barkleyho účast na mistrovství světa, kam obdržel pozvánku rovněž Phil Jagielka a Leighton Baines, John Stones čeká na šanci mezi náhradníky, věří také v Rossův velký přínos pro reprezentaci Anglie: „On je jediným fotbalistou, o němž vím, jenž miluje zápasy. Když ho pošlu na hřiště, je sám sebou, nic ho nerozhodí. Některé utkání sedí více jiným typům hráčů než druhým, přesto je Ross určitě připraven zvládnout vše, co po něm bude anglický boss požadovat.

V právě skončeném ročníku Ross exceloval v duelech proti top týmům. Pro nás je hvězdou, mistrovství světa na tom nic nezmění, ať se na něm stane cokoliv.“