Everton zkompletoval zisk Barryho

09/07/2014 0 Od Riči

Výborně! Toffees s radostí oznámili první letošní posilu, na startu přípravy dotáhli přestup Garetha Barryho, který podepsal smlouvu na tři roky.

Přestože třiatřicetiletému záložníkovi skončila smlouva v Manchesteru City, Everton pravděpodobně zaplatil anglickému mistrovi částku £1m, jak stálo v podmínkách Barryho hostování z loňské sezóny.

Gareth Barry se na Goodison Parku objevil v září minulého roku a okamžitě se zařadil mezi klíčové muže sestavy Roberta Martíneze. Celkově odehrál za Blues 37 zápasů a spolu s Jamesem McCarthym vytvořil pevný střed zálohy, kolem něhož se odvíjela celá hra týmu. Jelikož byl pokořen klubový rekord v Premier League, netřeba zvlášť připomínat přínos bývalého reprezentanta Albionu.

Podpis kontraktu ukončil mnohé spekulace spojené s angažmá v Arsenalu, West Hamu či v americké Major Soccer League. Barry tak zřejmě odmítl lukrativnější nabídky a stal se prvním novým mužem v kádru. Navíc podle Grega O´Keeffeho z Liverpool Echo se v následujících 24 hodinách dotáhne příchod osmnáctiletého defenzivního středopolaře Brendana Gallowaye z MK Dons.

„Manažer mě hodně naučil, v Evertonu je skvělý soubor fotbalistů s úžasnými fanoušky, vše do sebe ideálně zapadá. Jsem rád za podpis a těším se na následující roky v klubu. Když někde hostujete, necítíte se ve stejné pozici jako domácí hráči. V loňském roce jsem do mužstva zapadl, nyní už jsem ale oficiálně hráčem Evertonu, což je opravdu dobře,“ prohlásil Barry.