6. sraz československých Evertonians

20/07/2014 0 Od Riči

Ani letos jsme nevynechali tradiční letní sraz československých fanoušků Evertonu, o víkendu 18. až 20. července jsme se sešli v Boskovicích nedaleko od Brna.

Do městečka v Jihomoravském kraji jsme zavítali podruhé, Meňa navázal na roli organizátora z loňského roku, přičemž první čtyři mítinky proběhli v Moravské Třebové s hostitelem Pepou.

Všichni účastníci dorazili v pátek podvečer, z Čech zavítali Javor, Fip, Gargy, Riči a Pepa, který zůstal pouze na páteční večer, a ze Slovenska přijel Everton1878. Celkem jsme se tedy dostali do počtu sedmi Czech & Slovak Everton FC supporters.

Pátek probíhal v boskovických hospodách, diskotékách a dokonce ti nejčilejší završili první den nočním koupáním. V sobotu po dopoledním restartu a obědu jsme si střihli menší fotbálek. I když pár akcí připomnělo slavné klubové období School of Science, raději zůstane u teorie a praxi přenecháme Bainesovi a spol.

Na večer Meňa nachystal perfektní grilovačku se sudem pivka. S přibývající náladou a odhodláním jsme Romelu Lukakovi poslali povzbuzující tweet, aby se správně rozhodl ve své nejbližší kariéře a přestoupil do Evertonu. Uvidíme v nejbližších dnech, zda si Belgičan vzal naši radu k srdci.

Cestou do ubytovny jsme boskovickou noc obohatili o zpěv, konkrétně jsme si zalíbili chorál Roberto Had A Dream.

Roberto had a dream
To build a football team
We had no money so we signed the players on loan
We play from the back
With Ross in attack
The School of Science
Is on it’s way back

Ještě než jsme se v neděli dopoledne rozjeli do svých domovů, dali jsme si slib, že na příštím srazu se potkáme na konci května ve Varšavě, kde si Toffees zahrají finále Evropské ligy 2014/15 🙂

Fotky si můžete prohlédnout zde.