Tranmere Rovers – Everton 2:2

23/07/2014 0 Od Riči

Až v samém závěru Toffees, s několika mladíky v sestavě, přišli o výhru v prvním přátelském zápase letní přípravy. Přesto byl Roberto Martínez s představením v Prenton Parku spokojený.

Proti místnímu rivalovi z League Two se až na brankaře Joela Roblese prostřídali všichni hráči. Z mladých nejvíce zaujal Shane Duffy, dobře organizující obranu, a Luke Garbutt. Levý bek svěžím výkonem naznačil schopnosti a dokonce si připsal asistenci, když přesným centrem vyzval ke skórování Stevena Naismithe.

Everton v druhé půli trochu polevil. Po slabé malé domů Johna Stonese domácí vyrovnali, a přestože vedení vzal zpět po rohovém kopu (ano, branka z rohu!) Leon Osman, v 90. minutě James Rowe, nepokrytý Antolínem Alcarazem, stanovil konečné skóre 2:2.

Určitě těší návrat na hřiště Darrona Gibsona. Irský reprezentant naskočil do druhé půle, utkání si zahrál poprvé od října loňského roku, kdy si v mezistátním střetnutí přetrhl vazy v koleně.

Jenom 21 minut odehrál Seamus Coleman, ozvalo se mu menší a nikterak závažné svalové zranění, a tak byl pro jistotu vystřídán. Coleman zmešká i výlet do Thajska, kam Everton cestuje k nedělnímu přátelskému duelu s Leicesterem City. Na palubě letadla se už objeví Ross Barkley. Chybět budou stejně jako proti Tranmere účastníci Mistrovství světa (Howard, Baines, Jagielka, Barkley, Mirallas) a dvojice Oviedo-Koné, která se po vážných zraněních vrací do plného tréninkové vytížení.

Odkaz na góly zde.

Branky: 63. Stockon, 90. Rowe – 27. Naismith, 70. Osman
Everton první poločas: Robles – Browning, Duffy, Distin (c), Garbutt, Barry, Lundstram, Kennedy, Naismith, Pienaar, McAleny
Everton druhý poločas: Robles – Coleman (Garbutt 71) Stones, Alcaraz, Hibbert, Gibson, McCarthy, McGeady, Osman, Long, Hope
Diváci: 8 855 (přes 4 000 Evertonians)