Leicester City – Everton 1:0

28/07/2014 0 Od Riči

Příprava Evertonu pokračovala nedělním zápasem proti Leicesteru City v Thajsku, na vítězství dosáhl po brance Garyho Taylor-Fletchera z druhého poločasu nováček Premier League.

Roberto Martínez dal opět příležitost mnoha hráčům, pouze Joel Robles a Tony Hibbert pobyli na trávníku celých 90 minut.

Utkání se hrálo ve velké vlhkosti, proto bylo pro oba týmy těžké dostat se do tempa. Toffees se ocitli nejblíže k brance v první půli, soupeře ale podržel brankař Kasper Schmeichel. Nejprve se zaskvěl proti přímému kopu Luka Garbutta, který navázal na slušný výkon z duelu proti Tranmere, a dánský gólman posléze zlikvidoval rovněž pokus Aidena McGeadyho.

V generálce na první kolo Premiership, v němž bude za tři týdny Leicester domácím celkem, chyběli Evertonu hráči z Mistrovství světa (Howard, Baines, Jagielka, Mirallas), rovněž Barkley, ten už ale v Thajsku trénoval stejně jako posila Muhamed Bešić. Kvůli menšímu zranění zůstal v Anglii Seamus Coleman a dvojice vracející se po zranění Bryan Oviedo a Arouna Koné.

Odkaz na gól zde a na celý zápas tady.

Branka: 64. Taylor-Fletcher
Everton: Robles – Hibbert, Duffy (46. Browning), Distin (75. Lundstram), Garbutt (46. Alcaraz), Barry (46. Gibson), McCarthy (85. Kennedy), McGeady (46. McAleny), Osman (46. Stones), Pienaar (46. Long), Naismith (75. Hope)