Bešićův přestup dotažen

29/07/2014 0 Od Riči

Everton potvrdil příchod Muhameda Bešiće z Ferencvarose za nezveřejněnou částku, která se údajně pohybuje kolem £4m, Bosňan podepsal smlouvu na pět let.

Dokončení celé transakce se táhlo poměrně dlouhý čas, přesto 21 let starý záložník odcestoval s Toffees na herní soustředění do Thajska, kde se přes víkend seznamoval s mužstvem. Po návratu na Finch Farm se nicméně vše dotáhlo do úspěšného konce a Roberto Martínez se po Garethu Barrym může těšit druhé letní posile. Manažer chce do konce přestupového období přivést minimálně další tři hráče, prioritou je pochopitelně útočník.

Bešić zazářil na Mistrovství světa, pod dohledem Blues byl ale už během působení v reprezentaci Bosny a Hercegovina U21. Po podpisu kontraktu prohlásil: „Everton je tradiční klub s výbornými fanoušky. Jedná se o největší posun, jaký jsem mohl po odchodu z Maďarska udělat.

Nejdůležitějším důvodem, proč jsem si vybral Everton, je Roberto Martínez, fantastický trenér.

Mým stylem hry zapadnu do Premier League, podle mě nejlepší ligy na světě. Dokážu zahrát v obraně i záloze, podle mě však se mnou v Evertonu počítají do středu zálohy. Nastoupím, kde mi trenér řekne, nevidím v tom žádný problém.

Ve středu pole si fotbal užívám nejvíce, protože jsem často v kontaktu s míčem a je to můj nejsilnější post.“

Rodák z Berlína vytvoří s Barrym, McCarthym a Gibson silnou čtveřice do středu zálohy. „Bude těžké dostat se do základní sestavy, konkurují mi silní hráči. S pomocí trenérů však ukážu, čeho jsem schopen.

„Mistrovství světa znamenalo zásadní moment v kariéře, hlavně v utkání proti Argentině jsem na sebe upoutal pozornost. Odvedl jsem dobré výkony a mnoho klubů se o mě začalo zajímat. Včetně pana Martíneze.“