Lukaku patří Toffees

30/07/2014 0 Od Riči

Během dvou dnů Everton naznačil své ambice, nejprve podepsal s Rossem Barkleym nový čtyřletý kontrakt a vzápětí vykoupil z Chelsea za rekordní sumu v historii klubu Romela Lukaka.

„Nikdy jsem nepochyboval ohledně podpisu. Mým snem je hrát za Everton, miluji to tu a cítím se tu jako doma. Zaznamenali jsme progres a nyní je naším dalším cílem Liga mistrů. Dobře si uvědomuji, kterak důležitý krok jsem udělal. Dobře si totiž pamatuji na chvíle, kdy Wayne Rooney odešel. Všichni Evertonians jsme pociťovali hluboké zklamání,“ prozradil Barkley, jehož slova musejí znít fanouškům jako rajská hudba.

20 let starý kreativní záložník se loňskou sezónu naplno prosadil v Premier League, nastoupil k 38 zápasům a vstřelil sedm branek. A několik z nich bylo famózních, stačí si vzpomenout například na individuální akci proti Newcastlu. Výkony si zaslouženě řekl o nominaci na Mistrovství světa do Brazílie. Vylepšení smlouvy se podepsalo i na výplatní pásce, Barkley bude pobírat £60 000 týdně, tedy dvojnásobek starého platu.

Romelu Lukaku přestoupil do Evertonu! Aneb další skvělá zpráva. Transferová částka činí £28m, čímž byl překonán nákup Marouneho Fellainiho v hodnotě £15m z léta roku 2008. Příchod jednadvacetiletého Belgičana dodal Toffees kvalitního útočníka s velkým potenciálem, o čemž jsme se přisvědčili už minulý ročník. Rodák z Antverp s konžskými kořeny tehdy na Goodison Parku hostoval a se 16 góly si přivlastnil titul nejlepšího střelce pátého celku ligy.

Pětiletý kontrakt s finanční odměnou £70 000 týdně řadí ambiciózního Belgičana mezi klíčové hráče mužstva, nosit bude dres s číslem 10, jeho bývalou 17 převzal Muhamed Bešić, další posila.

Spokojený předseda Bill Kenwright prohlásil: „Romelu představuje důležitou část skládačky pro Roberta a Everton. Nikdo není nadšenější než já, dnes v poledne jsme ukončili jedenácti měsíční hledání po útočníkovi. Rád bych srdečně poděkoval všem zainteresovaným stranám, Romovi a jeho zástupcům, Chelsea a pochopitelně Robertovi.

Příchod Roma je více než podpis, díky tvrdé práci se uskutečnilo naše přání, získali jsme vytipovaného hráče. Jedná se o obrovský moment v historii Evertonu a krok, který pomůže kádru být připravený na začátek nové sezóny,“ nechal se slyšet Roberto Martínez.