Brendan Galloway dalším novicem

02/08/2014 0 Od Riči

Everton dotáhl přestup mládežnického anglického reprezentanta z MK Dons za nezveřejněnou částku, Galloway souhlasil s pětiletou smlouvu a pro začátek se zařadí do výběru U21, za něhož už dnes nastoupil v remízovém klání proti Leedsu.

Spekulace o podpisu osmnáctiletého rodáka ze Zimbabwe se objevovaly od začátku Mistrovství světa. Po měsíci došlo k jejich naplnění a Blues získali nejmladšího hráče v historii Dons, za první tým debutoval v 15 letech v listopadu roku 2011 proti Nantwichi Town.

Primárně obránce, schopný ovšem operovat též na pozici defenzivního záložníka, odkopal za celek z League One 17 zápasů, gólově se prosadil jednou. Přesunem k Toffees se mu vyplnilo přání: „Strašně moc pro mě znamená stát se součástí tohoto skvělého klubu. Těším se na lekce od starších hráčů jako Sylvaina Distina a Phila Jagielky.

Častokrát jsem je sledoval, jsou opravdoví profesionálové a výborní hráče s cennými zkušenostmi. Bude mi ctít být jejich žákem.

Z krátkodobých cílů chci na sobě tvrdě pracovat a zlepšit se coby fotbalista. S pomocí místních trenérů se mi naskýtá ideální příležitost. Z dlouhodobých cílů bych se rád prosadil do prvního týmu Evertonu a hrál týden co týden v úspěšném mužstvu, které, myslím si, se tu formuje.“

Další akvizicí a nadějí do budoucna by se v nejbližší době měl stát David Henen z Anderlechtu.