Leicester City – Everton 2:2

17/08/2014 0 Od Riči

Po průběhu utkání prvního kola na King Power Stadium musí Toffees cítit zklamání, domácí vyrovnali jenom čtyři minuty před koncem. Do Leicesteru navíc neodcestoval Ross Barkley, jenž si v tréninku natrhl mediální kolenní vaz a bude absentovat několik měsíců.

První vyšetření nedokázala odhadnout přesnou dobu léčení, Roberto Martínez ji odhadl na sedm až pět měsíců, dá se proto očekávat reakce EFC přestupovém trhu. Bez Barkleyho Everton nastoupil se Steven Naismithem na podhrotu a Aiden McGeadym na pravé straně zálohy. Pod ním operoval John Stones, Seamus Coleman po vyléčení ze svalového zranění usedl na lavičku náhradníků, kde se také objevil Kevin Mirallas, vracející se do plné kondice. Jeho krajan Romelu Lukaku nastoupil v základní sestavě a šla na něm rozpoznat chybějící příprava, hrál nejhůře ze sestavy Toffees.

Po úvodních propagačních střelách od McGeadyho a Morgana na druhé straně, laxní nedorozumění mezi Jagielkou a Howardem skoro vyústilo v laciný gól. Na úvodní trefu diváci čekali do 20. minuty. Vyběhnuvší Schmeichel sice vychytal Distina, jenže odražený míč uklidil do šibenice nádhernou ranou Aiden McGeady – 0:1. Debutová branka v Premier League jak se patří!

Vedení vydrželo Blues pouze dvě minuty, po rohovém Leonardo Ulloa zastavil tělem odkop Sylvaina Distina a potvrdil nálepku nejdražší posily domácích – 1:1.

Everton se postupem času dostával do ostřejšího tempa, dobře operovala dvojice na levé straně Baines-Pienaar, hlavně druhý jmenovaný výkonem potěšil. Po jeho pobídce McGeadyho pokus zblokoval kapitán Foxes Morgan. Při další střele McGeady pálil z hranice vápna nad břevno.

Steven Naismith nejprve nasměroval svou vizitku vedle pravé tyče Schmeichelovy brány, aby před poločasovou přestávkou akci z levé strany korunoval pohotovým zakončením – 1:2.

Jestliže s úvodními 45 minuty mohli být hosté spokojení, za druhý poločas si pochvalu nezaslouží. Profesorský fotbal na hladového nováčka pochopitelně neplatil. První varování poslal Ulloa, pohybem se dostal před Jagielku a hlavičkoval mimo. Následoval ho Jeffrey Schlupp, ve stoprocentní příležitosti vysoko přestřelil.

Problémy působil rychlonohý Riyiad Mahrez, Barry po faulu na něj uviděl žlutou kartu, a to byl rozhodčí velmi benevolentní. V 86. minutě se právě po Mahrezové akci odrazil míč k volnému Chrisu Woodovi, který zachoval chladnou hlavu a stanovil konečný stav – 2:2.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 22. Leonardo Ulloa, 86. Chris Wood – 20. Aiden McGeady, 45. Steven Naismith
ŽK: 71. Liam Moore – 68. Gareth Barry
Leicester City: Kasper Schmeichel, Ritchie De Laet, Paul Konchesky, Wes Morgan, Liam Moore, Daniel Drinkwater (39. Dean Hammond), Andy King, Anthony Knockaert (64. Jeffrey Schlupp), Riyiad Mahrez, Leonardo Ulloa (78. Chris Wood), David Nugent
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, John Stones, Aiden McGeady (85. Seamus Coleman), Steven Naismith, James McCarthy, Gareth Barry, Steven Pienaar (81. Kevin Mirallas), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Mike Jones
Diváci: 31 603