Everton – Hull City 1:1

03/12/2014 0 Od Riči

Toffees nenavázali na slušný první poločas, když ve druhém dějství kvůli zcela nepochopitelnému a totálně zhoršenému výkonu ztratili další dva body.

Roberto Martínez provedl oproti neděli jednu personální změnu v základní sestavě, Samuel Eto’o usedl mezi náhradníky, nahradil ho Leon Osman, který se od první minuty postavil na pravou zálohu, Kevin Mirallas se zůstal na levé straně a Ross Barkley se přesunul na centrální pozici. Zmíněná trojice ovšem často rotovala posty.

Počáteční oťukávání uťal Romelu Lukaku v 13. minutě, po otočce vyzkoušel pozornost Allana McGregora přízemním pokusem zpoza vápna. Everton se postupně a trpělivě dostával do převahy, Lukaku se se špatným dotekem připravil o lepší zakončení po svižné kombinaci Barkleyho s Barrym. Větší ohrožení soupeři nepřipravil ani Kevin Mirallas z přímého kopu, cílil do prostoru brankaře.

V 33. minutě Mirallasova nepovedená střela doputovala až k Osmanovi, jenž patou protáhl McGregora. O minutu později se už slavilo, Lukaku hlavou prodloužil na Mirallase, ten se uvolnil ve vápně a našel nabíhajícího krajana. Urostlý Belgičan přesným finišem uzavřel povedenou akci – 1:0. Blues se snažili aktivitu přetavit v další branku, po odvrácení trestného kopu o metr minul technickým obstřelem Muhamed Bešić. Poté mířidla nesrovnal také Phil Jagielka, jeho hlavičce z rohového kopu k ideálu trochu scházelo.

Druhou půli načala chyba Barryho, Coleman však zaskočil za kolegu. Vzápětí se dostavila další belgická spolupráce, tentokrát stál na jejím konci Mirallas, troufalý lob z 16 metrů zapadl za břevno. Tigers po přestávce působili svěžeji, což jim přineslo vyrovnání. Střídající Sone Aluko přešel přes Distina a razantním zakončením skóroval – 1:1. Tentýž hráč v dalším útoku opět vykoupal Distina a z jeho centru Jelavić nasměřoval hlavičku o kousek vedle.

V 64. minutě odstoupil kvůli nedostatečné fyzické kondici Kevin Mirallas, zastoupil ho uzdravený Steven Pienaar. Domácí dále pokračovali v druhopoločasové zoufalé mizérii, další střídání mělo přinést obrat, deset minut před koncem Aiden McGeady vyměnil Bešiće, jenže žádné zlepšení se nedostavilo, a tak jsme byli svědky další ztráty.

Branky: 34. Romelu Lukaku – 59. Sone Aluko
ŽK: 78. Leighton Baines – 24. Michael Dawson
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, Phil Jagielka, Leighton Baines, Sylvain Distin, Muhamed Bešić (80. Aiden McGeady), Gareth Barry, Leon Osman, Ross Barkley, Kevin Mirallas (64. Steven Pienaar), Romelu Lukaku
Hull City: Allan McGregor, Liam Rosenior, Michael Dawson, James Chester, Tom Huddlestone, Ahmed Elmohamady, Jake Livermore, David Meyler (87. Robbie Brady), Stephen Quinn (89. Andrew Robertson), Momo Diamé (53. Sone Aluko), Nikica Jelavić
Rozhodčí: Robert Madley
Diváci: 34 625