Everton – Krasnodar 0:1

11/12/2014 0 Od Riči

Dnešní prohra výjimečně příliš nemrzí, herní vytížení se totiž dočkali náhradníci, čerstvě uzdravení hráči a talenti. Koho z mladých fotbalistů uvidíme v modrém dresu také v budoucnosti?

Jak bylo avizováno na tiskové konferenci, Everton téměř kompletně obměnil základní sestavu, místo si udržel pouze Gareth Barry (suspendovaný na pondělní ligu proti QPR), který nastoupil na stoperu. Poprvé od první minuty nastoupili sedmnáctiletý Ryan Ledson, Tyias Browning a Conor McAleny. Ti spolu s Garbuttem představovali čtyři produkty akademie v základní jedenáctce, přičemž dalších sedm se posadilo na lavičku. Kapitánskou pásku navlékl Steven Pienaar.

Do první příležitost se dostal Antolín Alcaraz, Luke Garbutt povedeně kopl rohový kop a následovala hlavička těsně vedle tyče. V 11. minutě opustil hřiště Christian Atsu, držící se za stehenní sval, nahradil ho další debutant, sedmnáctiletý kreativní záložník Kieran Dowell. Za hosty zahrozil Wanderson, z úhlu dělovkou vyzkoušel pozornost Joela Roblese, jenž nezastavil míč rukami, ale tváří. Do úvodní dvacetiminutovky se vešla ještě střela Stevena Pienaara po dobrém průniku od Garbutta, brankař Sinitsin skokem vyrazil.

Toffees poskytovali soupeři až příliš mnoho okének v defenzivě, což se vymstilo v 29. minutě. Marat Izmailov vysunul za obranu Ricarda Labordeho, ten se horším zpracováním dostal do úhlu, ovšem využil dezorientace vyběhnutého Roblese a trefil volný prostor – 0:1. Do přestávky se Blues snažili o kombinaci, aktivně působil hlavně Luke Garbutt, ovšem k přímému ohrožení branky se nedostali.

Krasnodar vstoupil do druhé části aktivněji, z úvodních dobrých minut vytěžil svým pokusem Laborde, Robles tentokrát uspěl. Na opačném konci podobně pochodil Arouna Koné. Everton dále pokračoval ve snaze o rychlé přihrávky a ruský celkem sázel na zabezpečenou obranu, na druhou stranu, když zaútočil, Robles musel být ve střehu. Jako v 72. minutě v případě Izmailova, z dobré pozice by určitě rád vytěžil více, než střelu mimo.

V 80. minutě Martínez poslal na trávník dalšího útočníka, Chris Long nahradil Conora McAlenyho, avšak ani posílení ofenzivy vyrovnání nepřineslo, a tak Krasnodar zaznamenal první výhru v základní skupině.

Branka: 30. Ricardo Laborde
ŽK: 43. Arouna Koné, 60. Steven Pienaar – 2. Andreas Granqvist, 81. Ragnar Sigurdsson
Everton FC: Joel Robles, Tyias Browning (90. Gethin Jones), AntolÍn Alcaraz, Gareth Barry, Luke Garbutt, Christian Atsu (11. Kieran Dowell), Ryan Ledson, Bryan Oviedo, Steven Pienaar, Arouna Koné, Conor McAleny (80. Christopher Long)
FK Krasnodar: Andrej Sinicin, Sergej Petrov, Ragnar Sigurdsson, Andreas Granqvist, Vitalij Kalešin, Ricardo Laborde (73. Nikita Burmistrov), Marat Izmailov, Jurij Gazinskij, Mauricio Pereyra, Joãozinho (90+1. Aleksandr Agejev), Wanderson
Rozhodčí: István Kovács