Preview: Everton – Manchester City

09/01/2015 0 Od Javor

Po infarktové remíze s Hammers v Anglickém poháru zpět do ligové reality. Sérii proher zkusí Everton ukončit proti soupeři z nejtěžších – obhájci titulu.

Když jsem předm měsícem psal preview na první ligový zápas těchto dvou týmů, tak jsem použil větu, že v ligové tabulce se Man C kouká na záda Chelsea, která ještě neprohrála. Nuže, kdeže sněhy z přelomu listopadu a prosince jsou. Naši zítřejší hosté od té doby ztratili pouze dva body remízou doma s Burnley (čili osm výher, včetně té nad Toffees) a s týmem z Londýna, který od té doby poztrácel nějaké body, včetně prohry v Newcastlu, dělí první místo.

Stejný počet bodů, stejný brankový rozdíl. Navíc se postoupilo výhrou v Římě nad tamním do AS do play-off LM a tak se není co divit, že světle modrá část Manchesteru hýří optimismem. A v téhle situaci ho přivítá na Goodisonu Everton, který je pouhé čtyři body od prvního sestupového místa…

Everton vyhrál naposledy v lize šťastně 15. prosince nad QPR 3:1, od té doby samé prohry, přičemž dvakrát dostal tři branky. Nicméně zlepšený úterní výkon dodává trochu naději a někteří doufají, že Inchy=Lukaku.

Domácí mají k dispozici lehce silnější kádr než v úterý proti West Hamu, trest si odpykal stoper Alcaraz. Naopak nebude hrát jeho kolega ze středu obrany Distin, ten si zranil tříslo a zítřejší utkání jistě vynechá. K dispozici bude i na levém kraji obrany Baines, jinak stále platí, že pětice Gibson-Hibbert-Howard-McCarthy-Pienaar je zraněna a též Atsu se z afrického mistrovství ještě nevrátil.

Citizens už mají k dispozici Agüera v plném tréninku, ale je otázka, zda bude postaven do základní sestavy. Místo na lavičce náhradníků by mu ale uniknout nemělo a rekonvalescent Džeko by již po vyléčeném zranění lýtka měl být v základní sestavě. Zdravý je též střední obránce a kapitán týmu Kompany, kterého trápilo též lýtko a trochu i stehno. Hrát naopak nebude Touré, ze stejného důvodu jako Atsu.

Co: Everton  – Manchester City, 21. kolo Premier League
Kdy: 10. 1. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Martin Atkinson