FA Cup Preview: West Ham United – Everton

12/01/2015 0 Od Javor

Opakovaný zápas třetího kola se hraje v úterý večer v Londýně. Možná odměna – další kolo na hřišti třetiligového týmu, zatím neznámého.

Po dobrém výkonu v sobotu odpoledne v lize proti Manchesteru City mají Evertonians důvod k mírnému optimismu. Získal se bod a hra jak směrem dopředu, tak směrem dozadu, vypadala výrazně lépe. Co ale můžeme čekat od repete s West Hamem? Hru jejich máme přečtenou, stejně jako oni tu naši…

Zdravotně je na tom Everton stejně jako před ligovým sobotním zápasem, nikdo se neuzdravil, nikdo nezranil, nikdo nebyl vyloučen. Kádr je skoro stejný a sestava se asi moc měnit nebude. K zápasu by mohl být na lavičku nominován McAleny, to je oproti lize jediná novinka. Absence Howarda byla odhadnuta na 5-7 týdnů, čili Robles má na užití si místa jedničky ještě skoro celý únor, pokud se nezraní. Naopak špatné zprávy se týkají Osmana, jeho zranění ohrožuje kariéru a je možné, že už dres Evertonu vůbec neoblékne. Mirallasův kotník není ještě úplně v pořádku, ale hrát se s tím dá.

U WHU bude chybět dvojice Kouyaté-Sakho, také obránce Reid, který se v sobotním duelu ve Swansea zranil. Na lavičce chyběl nemocný manažer Allardyce, zastoupit ho tedy musel asistent McDonald. Ale už je Big Sam v pořádku a bude na stadionu. V minulém ligovém kole remizovali Hammers ve Swansea 1:1, když se ujali vedení opravdu parádní brankou Carrolla, ale ve druhé půli Swansea šťastně srovnala, když se Gomisova hlavička po rohu odrazila od tyče do Nobla a od něj do brány, tedy vlastní gól. Nakonec tedy odjížděl WHU ze Swansea trochu zklamaný.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport.

Co: West Ham United FC – Everton FC, 3. kolo Anglického poháru, opakovaný zápas
Kdy: 13. 1. 2015 od 20:45 SEČ
Kde: Boleyn Ground, Green Street, Londýn (kapacita: 35 016)
Rozhodčí: Neil Swarbrick