Poklidný Deadline Day?

02/02/2015 0 Od Riči

Poslední přestupový den na Finch Farm nepředurčoval bláznivý shon, ostatně Roberto Martínez již dříve avizoval, že neočekává razantní změny v kádru, přesto se nakonec jeden příchod upekl. Aarone Lennone, vítej!

00:00 Conor McAleny odchází na hostování do Cardiffu City, v druholigovém celku bude na jaře hostovat. Záložník Conor Grant bude zase nabírat zkušenosti ve Skotsku, na krátkodobý transfer si ho výhlédl Motherwell.

Mládežnický skotský reprezentant Matthew Kennedy opouští Everton, za nezveřejněnou částku ho ulovil Cardiff City. Dvacetiletý křídelník platí za talent, během dvou let v modrém dresu ale nedostal šanci, převážně putoval po hostováních, přesto jeho prodej překvapil.

23:30 Přání Evertonians ohledně příchodu křídelního hráče se vypnilo, oficiální stránky totiž potvrdily domluvu s Tottenhamem Hotspur ohledně hostování Aarona Lennona do konce sezóny.

27 let starý Angličan pod novým manažer Mariciem Pochettinem pouze paběrkoval, v lize letos naskočil od úvodní minuty pouze třikrát a šestkrát zasáhl do hry jako střídající hráč. Herní vytíženost si užil aspoň v Evropské lize, kde se představil v pěti utkáních.

Lennon představuje bývalého reprezentanta Albionu a adaptovaného fotbalistu na Premier League, který využívá svoji rychlost a moment překvapení. Tedy něco, co v kádru Toffees od odchodu Gerarda Deulofea chybí. Jestliže se těší důvěře a nastupuje pravidelně, dokáže mužstvu pomoci asistencemi a brankami, což v minulosti několikrát ukázal. Everton se svým zájmem údajně předčil Stoke City a Hull City, o možnosti opce na odkup se ani jeden klub nezmínil, což ovšem nevylučuje její existenci.

22:00 Od ranních hodin se pochopitelně vyrojilo několik spekulací. Spurs původně mysleli na Kevina Mirallase, ovšem od vedení EFC se jim dostalo razantního ne. Starý lišák Sam Allardyce si vyhlédl Sylvaina Distina, zkušenému stoperovi končí v létě smlouva a zatím nic nenasvědčuje jejímu prodloužení.

Jestliže West Ham chce lovit v obraně Blues, Martínez odpovídá stejnou kartou. Winstonu Reidovi také zbývá posledních šest měsíců kontraktu, určitě by se jednalo o zajímavé jméno.

Ofenzivně laděné mladíky Conora McAlenyho a Matthewa Kennedyho lanaří druholigový Cardiff City, hovoří se o hostování.

V centru se dění se ocitli i bývalí hráči z Goodison Parku. Čerstvý mistr Asie Tim Cahill ukončil smlouvu v zámořském New Yorku a vybírá si z nabídek z Premier League, či čínské ligy. Yakubu se po dvou letech vrací na Ostrovy, dohodl se na angažmá s Blackburnem Rovers. Za zmínku stojí rovněž eskapáda Samuela Eto’a. Včera prožil nevydaření debut, když Sampodrie Janov schytala pět branek Turína FC. Trenér Siniša Mihajlović dnes za trest naordinoval dvoufázový trénink, to se Kamerunci nelíbilo a po výměně názorů ho předčasně opustil. Jeho další fotbalové dobrodružství tak může skončit dříve, než pořádně odstartovalo.