Everton – Liverpool 0:0

07/02/2015 0 Od Riči

Hlavně neprohrát – tak asi zněly předzápasové pokyny Roberta Martínez a Brendana Rodgerse, proto se po 90 minutách, kdy si přišel na své zejména fanklub defenzivního fotbalu, zrodila bezbranková remíza.

James McCarthy se vrátil do základní sestavy po pětitýdenní absenci zaviněné svalovým zraněním, ve středu pole nastoupil s Barrym a Bešićem. V útoku potom operovala trojka Mirallas, Naismith, Lukaku. Leightona Bainese nepustilo do utkání zraněné koleno, nahradil ho Bryan Oviedo. Aidena McGeadyho rovněž vyřadily problémy s kolenem. V základní jedenáctce Liverpoolu překvapil devatenáctiletý Jordan Ibe.

Poprvé zahrozili hosté díky Raheemu Sterlingovi, který vyzrál na vyběhnutého Roblese, jenže z úhlu bránu netrefil. Za dvě minuty brankař Blues vytáhl přímý kop Stevena Gerrarda. Joel Robles měl v úvodu plné ruce práce, po sražené střele zablokoval pohotovým skokem zakončení volného Ibeho zblízka.

Talentovaný Jordan Ibe se představil v 27. minutě, samostatně potáhl akci, pohrál si s Oviedem a překvapivou dělovkou rozezvučel tyč. V první půli držel více času na svých kopačkách míč Liverpool, Everton tápal v ofenzivě, konkrétně při přechodu do ní, mezi zálohou a útokem zela příliš velká mezera a chyběla lepší provázanost hráčů.

LFC začal druhý poločas aktivněji, Sterling zkoušel překvapit Roblese pokusem z úhlu, Španěl byl připravený. Následně po rohovém kopu vystřihl nůžky Gerrard, Naismith je hlavičkou vyrazil těsně nad břevno. Do 60. minuty oba manažeři provedli svá první střídání, Daniel Sturridge vyměnil Coutinha a na druhé straně se dočkal debutu Aaron Lennon, místo mu uvolnil Mirallas. Zlepšení ve hře dopředu od Toffees ale nenastalo, žalostně chyběl nápad a moment překvapení, Romelu Lukaku evidentně nechápe fungování ofsajdu.

První pořádnou útočnou akci Everton předvedl až v 87. minutě, střídající Barkley po dvou minutách na hřišti vybídl nabíhajícího Colemana, jehož skvěle vychytal Mignolet. S odpovědí přispěchal Gerrard, volejem zpoza vápna těsně minul. Více nám toho fotbalisté nepředvedli.

ŽK: 37. James McCarthy, 72. Bryan Oviedo, 79. Steven Naismith, 79. Muhamed Bešić – 79. Jordan Henderson
Everton FC: Joel Robles, Phil Jagielka, Séamus Coleman, Muhamed Bešić (86. Antolin Alcaraz), John Stones, Bryan Oviedo, Gareth Barry, James McCarthy, Steven Naismith (85. Ross Barkley), Kevin Mirallas (60. Aaron Lennon), Romelu Lukaku
Liverpool FC: Simon Mignolet, Martin Škrtel, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Steven Gerrard, Lucas Leiva (16. Joe Allen), Jordan Henderson, Coutinho (56. Daniel Sturridge), Emre Can, Jordan Ibe, Raheem Sterling (82. Rickie Lambert)
Rozhodčí: Anthony Taylor
Diváci: 39 621