Preview: Chelsea – Everton

11/02/2015 0 Od Javor

Dnes večer zřejmě předvedou Toffees, jak umí hrát prešovský beton. Důvod? Návštěva hřiště prvního celku tabulky.

Představovat ambice Chelsea by bylo nošením sov do Atén, stejně jako její finanční možnosti. Speciální dodávka má k dispozici velmi kvalitní kádr, který má výsledky a navíc jejich nejbližší soupeř v tabulce, Manchester City, zřejmě odvolá Pellegriniho. To se u londýnských tmavomodrých bude líbit…

Už od začátku sezony se tým ze Stamford Bridge drží v popředí tabulky, první příčka mu říká pane již nějaký ten měsíc a je opravdu proč. Bilanci 2 porážek ze 24 zápasů tým nenasbírá náhodou a doma v lize ztratila pouze dva body – v minulém domácím kole nezvládla přetlačit právě modrou část Manchesteru. Optimismus jejich fanoušků je velký a pošilhavá se po lepších, blýskavějších trofejích než je domácí titul. V posledním vzájemném zápase v Goodisonu Parku spadlo hostům do brány prakticky vše, do čeho kopli a odvezli si tři body. Výhra domácích (byť ne šest vstřelených branek) se čeká i dnes večer.

Ligová forma Evertonu se velmi mírně zlepšuje, od novoroční prohry má bilanci tři remízy a jedno vítězství, tedy 6 bodů z 12 možných. Minulý zápas, derby proti RS, byl obrannou bitvou a tak remíza 0:0 nemohla překvapit. Nedělejme si nějaké iluze, bod bychom brali všemi dvaceti…

Domácím bude chybět potrestaný Costa, který si odpyká poslední zápas třízapasového trestu, naopak se vrací Fabregas, leč začne asi na lavičce. Mikel nebude hrát kvůli zranění kolene a je možné, že bude k dispozici Luis.

U Evertonu je dobrou zprávou návrat Howarda, leč ne do základní sestavy. Nicméně Američan již je pár dní v plném tréninku, takže se dá očekávat jeho nasazení v Bernu do základní sestavy. Přes mírné zranění by měli hrát Besić a Naismith, naopak bude absentovat pětice Osman-Pienaar-Hibbert-Baines-McGeady. Atsu nemůže hrát kvůli dohodě klubů, o nasazení McCarthyho rozhodne fyzický test před zápasem. Nabízí se tak debut Lennona v základní sestavě a utkání jistě bude zajímavé pro Lukaka, jeho první na stadionu Chelsea od letního přestupu.

Co: Chelsea FC – Everton FC, 25. kolo Premier League
Kdy: 11. 2. 2015 od 20:45 SEČ
Kde: Stamford Bridge, Fulham Road, Londýn (kapacita: 41 837)
Rozhodčí: Jon Moss