Preview: Arsenal – Everton

27/02/2015 0 Od Javor

Po čtvrtečním postupu v Evropské lize je tu opět domácí soutěž. Loni se Toffees prezentovali na severu Londýna skvělým výkonem. Pomůže výhra nad Švýcary psychicky aspoň k bodu, který by byl zlatý?

Když hrál Everton na Arsenalu naposledy, tak si zahrál prvních čtyřicet minut se soupeřem bago. Domácím prakticky vůbec nebyl půjčen míč. A když se 10 minut před koncem parádně trefil Deulofeu, tak si tým vyznávající královskou modř odvezl zasloužený bod.

Arsenal prožívá smíšenou sezonu. Momentálně je v lize třetí, ale poslední zápas, který odehrál, se mu nepovedl, prohrál ve středu doma v Lize mistrů s AS Monaco 1:3. Manažer Arsenalu Wenger poté na tiskové konferenci přiznal, že tým dělal velké chyby v obraně a byl celkově pasivní. V odvetě je tedy čeká těžší úkol. A když už jsem u negativ sezóny, tak musím zmínit i vypadnutí z Ligového poháru hned při první příležitosti, navíc doma. Vyřadil je Southampton.

Zato se týmu s kanónem ve znaku daří v Anglickém poháru. Tam již postoupil do čtvrtfinále a druhé březnové pondělí si zahraje v jednoznačném šlágru o čest zahrát si ve Wembley na hřišti Manchesteru United. A jaká je tedy jejich ligová forma? Docela slušná, čtyři výhry z posledních pěti zápasů, včetně velmi cenné výhry 0:2 na City of Manchester Stadium.

Everton má horší sezonu, tedy minimálně v lize. V neděli se doma proti poslednímu celku tabulky podařilo uhrát jen bod – a to ještě musel pomoci vlastní gól z 88. minuty. Jednoznačně tedy ztráta, tito soupeři se musí porážet.

Co se týká zdraví a nemocí, tak domácím bude chybět z různých zdravotních důvodů pětice Arteta-Debuchy-Flamini-Ramsey-Wilshere. Hlavně záloha tedy je oslabena. U hostí se toho taky moc nemění, stále chybí trojice Hibbert-McGeady-Pienaar kvůli problémům s kolenem, Atsu má stále chřipku a zraněný přitahovač stehenního svalu nepustí do hry Ovieda. Dobrou zprávu naopak je, že včerejší střídání Lukaka bylo preventivní a je připraven v neděli nastoupit. Do sestavy se po odpykání jednozápasového trestu za vyloučení vrací Barry.

Co: Arsenal FC – Everton FC, 27. kolo Premier League
Kdy: 1. 3. 2015 od 15:05 SEČ
Kde: Emirates Stadium, Hornsey Road, Londýn (kapacita: 60 272)
Rozhodčí: Andre Marriner