Queens Park Rangers – Everton 1:2

23/03/2015 0 Od Riči

V houževnatém boji Everton urval za pomocí trochu štěstíčka cenné prvenství, když rozhodující branku a svou první od zimního příchodu vstřelil Aaron Lennon.

Roberto Martínez vsadil na totožné rozestavení a výběr jako v povedeném utkání s Newcastlem, pouze chybujícího Alcaraze zastoupil už uzdravený John Stones.

Hosté zahrozili hned z kraje duelu, Leighton Baines našel z rohového kopu nabíhajícího Osmana a jeden z navrátilců do sestavy nadějným volejem těsně přestřelil. Gólové oslavy se ale neodložily na dlouho, v 18. minutě na konci povedeného protiútoku Leon Osman vysunul do strany Seamuse Colemana, jenž se prosadil křižným zakončením s odrazem od tyče – 0:1.

Rozhodně se nehrálo pouze na jednu bránu, jenže akce Hoops postrádaly přesnější finální fázi. Až po půlhodině se aktivní Zamora konečně prosadil přes Stonese a svou hlavičkou na prvního pohled vystrašil Evertonians. Blues následně působili jistěji na míči, ovšem v 46. minutě zahrozili QPR, Junior Hoilett skrytou střelou orazítkoval břevno.

Londýnští se dočkali v 64. minutě, Charlie Austin odvedl dobrou práci při skrumáži po rohovém kopu a střídající Eduardo Vargas ráznou dělovkou zblízka vyrovnal – 1:1. Martínez reagoval změnou, Ross Barkley nahradil Lukaka, který se pár minut před odchodem ze hřiště držel za stehenní sval.

V dobré příležitosti se ocitl Bobby Zamora, jenže dostatek prostor nevyužil k nebezpečnějšímu ohrožení Tima Howarda. Řada tedy přišla na soupeře, ti se prezentovali další pěknou kombinační akcí, Seamus Coleman poslal přízemní centr do vápna, Koné byl ještě uhlídán, ovšem připravený Aaron Lennon umístěnou placírkou překonal Roberta Greena – 1:2.

Hlavní kouč Chris Ramsey se snažil o zvrat čerstvým Adelem Taarabtem a náladový špílmachr dělal obraně Evertonu značné problémy. Ve své první šanci minul bránu pouze o centimetry a druhou navštívenkou z nastavení trefil břevno. Merseysiders si tak i se štěstím odvezli tři body.

Branky: 64. Eduardo Vargas – 18. Séamus Coleman, 77. Aaron Lennon
ŽK: 40. David Hoilett, 54. Suk-Young Yun – 90+5. Steven Naismith
Queens Park Rangers: Robert Green, Nedum Onuoha, Steven Caulker, Suk-Young Yun, Mauricio Isla, Matt Phillips, Sandro (71. Karl Henry), Joey Barton, David Hoilett (60. Eduardo Vargas), Bobby Zamora (82. Adel Taarabt), Charlie Austin
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, John Stones, Phil Jagielka, Leighton Baines, James McCarthy, Darron Gibson, Leon Osman, Aaron Lennon, Romelu Lukaku (67. Ross Barkley), Arouna Koné (79. Steven Naismith)
Rozhodčí: Jonathan Moss
Diváci: 17 706