Preview: Swansea City – Everton

09/04/2015 0 Od Javor

Labutě mají na dosah ruky překonání klubového rekordu v počtu bodů – chybí jim dva. Everton bude chtít rozšířit sérii tří ligových vítězství v řadě. Čí niť se přetrhne? To nám řekne sobotní popolední na jihu Walesu.

Swans jsou jedním z příjemných překvapení sezóny. Momentálně osmý tým ligy knihuje už teď úspěšnou sezonu (ač v obou pohárech zvládl vyhrát jen první zápas) a extrémní optimisté pomýšlejí i na postup do EL. To se asi nepovede (ztráta 8 bodů při sedmi zápasech do konce je příliš), ale na dosah je klubový rekord, který jistě padne. Nu a my budeme doufat, že to nebude hned v tom dalším zápase. Všichni navíc ještě máme v čerstvé paměti poslední zápas ve Swansea, který skončil potupnou prohrou 0:3 a karamelky tak byly vyřazeny z Ligového poháru.

Everton chytil slinu a začal sbírat konečně body. Potěšující je i to, že se začalo dařit obraně, jedna inkasovaná branka v téhle ligové minisérii je toho důkazem. Toffees tak odjíždějí k sobotnímu zápasu v lepší náladě. A v jaké sestavě? Lukakův start je nejistý (přitahovač stehenního svalu), Martinez ho odhadl slovy 50:50. Do konce sezony je mimo hru i Gibson, ten potvrdil pověst skleněného muže a zlomil si kost vedoucí k malíčku nohy. K marodící dvojici Hibbert-Oviedo se přidal s bolavými zády McGeady. Na hrotu by tedy mohl pokračovat Kone a vpravo po nějaké době opět nastoupit Mirallas.

U domácích je s otazníkem start Montera, ten má svalové zranění a minulý týden proti Hullu nehrál. Naughton si poranil vazy v kotníku a je vyřazen do konce sezony, naopak se po více než dvou měsících vrací hráč s nejlepším jménem v celé lize, obránce Angel Rangel.

Co: Swansea City AFC – Everton FC, 32. kolo Premier League
Kdy: 11. 04. 2015 od 13:45 SEČ
Kde: Liberty Stadium, Swansea (kapacita: 20 520)
Rozhodčí: Michael Oliver