Swansea – Everton 1:1

11/04/2015 0 Od Javor

Ligová neporazitelnost proti Swans udržena, vítězství zabránila penalta proměněná exRS Shelveym.

Lukaku nebyl nominován k zápasu, povinnosti hroťáka obstarával tedy Koné. Levého záložníka tentokrát hrál Osman, na podhrotu Barkley a vpravo dostal před Mirallasem přednost Lennon. V dresu domácích nebyl Montero ani na lavičce.

První zazamenáníhodná událost zápasu se udála v 15. minutě, Shelvey rozehrál trestný kop rychlým přiťuknutím Gomisovi, ten se otočil kousek za vápnem kolem Jagielky a Howard měl co dělat, aby střelu, která mířila k jeho levé tyči, vyrazil. Z něj Williams hlavičkoval vedle. To ale bylo to poslední, co francouzský útočník zvládl, protože ho píchlo ve stehně a vystřídal ho Emnes. O 10 minut později vyměnil Pienaar Osmana, který si zranil tříslo. Krátce poté měl největší šanci Evertonu do té doby Coleman, který zdálky hodně prověřil Fabianskiho, ale ten zvládl vyrazit na roh. Hosté byli v poslední čtvrthodině prvního poločasu aktivnější a po Barkleyho střele, kterou trefil Taylora, již udeřilo. McCarthy se ocitl na pro něj velmi neobvyklém místě, u levého rohového praporku. Poslal pěkný centr, který propadl až k Lennonovi na penaltě. Ten měl čas míč si zpracovat a křížnou střelou k pravé tyči Fabianskiho branky poslal hosty do vedení. První pole skončila nepřesnou hlavičkou Shelveyho po centru Rangela.

Druhá půle začala náporem Evertonu, výsledkem byly žluté karty pro Taylora s Emnesem, ale šance nepřišly. A tak začali ožívat domácí, pády obou karetních provinilců rozhodčí Oliver nezbaštil, ale po ruce Colemana na „pětku“ ukázal. Irský obránce byl na hranici faulu atakován Emneym, hráči Evertonu protestovali, ale výsledkem byla pouze žlutá karta pro amerického brankáře. Shelvey poslal Howarda k druhé tyči a bylo vyrovnáno. Prakticky z protiútoku střílel Barkley k tyči, ale Fabianski bez problémů kryl. Na posledních 15 minut přišel na hřiště Naismith, vystřídal Koného, který taky už měl žlutou kartu. Závěrečná desetiminutovka přinesla žluté karty pro Williamse s Lennonem, po jeho faulu viděli diváci poslední šanci zápasu, když Sigurdsson zatočil trestňák pod břevno. Howard míč vytáhl na roh. Nu a posledních pět minut si zahrál i Mirallas, vystřídal Barkleyho.

Everton tak minisérii ligové neporazitelnosti natáhl na čtyři zápasy.

Branky: 69. Jonjo Shelvey (pen.) – 41. Aaron Lennon
ŽK: 52. Neil Taylor, 56. Marvin Emnes, 80. Ashley Williams – 25. Arouna Koné, 68. Tim Howard, 84. Aaron Lennon
Swansea City: Łukasz Fabiański, Angel Rangel, Federico Fernández, Ashley Williams, Neil Taylor, Sung-Yueng Ki, Jack Cork, Jonjo Shelvey (84. Nathan Dyer), Gylfi Sigurdsson, Wayne Routledge, Bafetimbi Gomis (17. Marvin Emnes
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, John Stones, Phil Jagielka, Leighton Baines, Gareth Barry, Aaron Lennon, James McCarthy, Ross Barkley (86. Kevin Mirallas), Leon Osman (28. Steven Pienaar), Arouna Koné (76. Steven Naismith)
Rozhodčí: Michael Oliver
Diváci: 20 468