Preview: Everton – Burnley

17/04/2015 0 Od Javor

Existenční zápas pro hosty na Grand Old Lady. Doufejme, že nebudeme hodnými domácími.

Burnley jakožto nováček této sezóny mělo a stále má jediný cíl. Zachránit se. Buďme upřímní, nevede se to a momentálně to vypadá opravdu na sestup. Ale není všem dnům konec a zápasy o šest bodů ještě přijdou. A třeba se nakonec bude rozhodovat v posledním kole, kdy Clarets budou hrát ve Villa Parku. (Z pohárů v obou případech pro jistotu vypadli hned při první příležitosti.)

Forma našeho zítřejšího soupeře je kolísavá. Ale co je stálé, jsou výsledky venku. Burnley vyhrálo na stadionech soupeřů pouze jednou – ve Stoke. Šéfové klubu vědí, že tam je zakopaný pes a splnění hlavního cíle vede přes import bodů. Časté remízy negují občasné chvíle slávy, což zamrzí dvojnásobně. V poslední době uznale pokývali fanoušci ostatních týmů nad výhrou Burnley v domácím utkání proti Manchesteru City.

A jak je na tom tým ze zdravotního hlediska? Výborně. Trojice Wallace-Reid-Taylor se uzdravila a tak manažer Dyche si na předzápasové tiskové konferenci právem pochvaloval, že vybírá sestavu z téměř úplného kádru (chybí pouze dlouhodobě zranění).

Dobré zprávy bylo slyšet i od Toffees. Uzdravila se trojice Lukaku-McGeady-Mirallas, k dispozici je po dlouhé době zase zdravý Pienaar, který musel ve Swansea střídat Osmana. Ten si zranil tříslo a o jeho startu se rozhodne před utkáním. I nadále budou chybět obránci Oviedo a Hibbert, záložní řada bude postrádat Gibsona. Návrat kostarického univerzála byl odhadnut na utkání proti Sunderlandu doma, tedy za tři týdny.

Tip na sestavu: Howard – Coleman, Stones, Jagielka, Baines – Barry, McCarthy – Mirallas, Naismith, Pienaar – Lukaku.

Co: Everton FC – Burnley FC, 33. kolo Premier League
Kdy: 18. 04. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Mike Jones