Preview: Everton – Manchester United

24/04/2015 0 Od Javor

V nedělním odpoledni se Everton bude snažit překazit Účkám přiblížení se k evropským pohárům. Sám je docela ve formě. Povede se to?

Manchester United zažívá turbulentní sezónu se zřejmě dobrým koncem. Na začátku se nedařilo, prohra s MK Dons ve druhém kole Ligového poháru 0:4 byla zřejmě opravdovým dnem této sezóny. Ale z něj vede cesta pouze vzhůru a tým profitoval z neúčasti v evropských pohárech (takže k něčemu ta nepovedená sezóna, kdy tým vedl Moyes, přece jen byla:-)). Mohl se po vypadnutí ve čtvrtfinále Anglického poháru soustředit na ligu. Výsledek? V současnosti se nachází červení ďáblové na třetím místě a svádí vyrovnaný soboj s Arsenalem a Manchestrem City o místo druhé. Navíc v předposledním kole mají Kanonýry doma. Pokud by van Gaal ve své první sezóně zvládl být druhý, tak by byli Glazerovci, majitelé klubu, spokojeni.

To dokazuje i forma, se kterou do svatostánku Evertonu soupeř přijíždí. Z posledních pěti zápasů čtyři výhry. Pravda, minule prohráli, ale to na Chelsea není ostuda. Zajímavé je, že symbolem jejich vzepětí je Fellaini. Ten měl (a dosud má) zápasy, kdy se mu opravdu hodně nedaří, ale ty nějak pod van Gaalem zmizely. V současnosti je nepostradatelným článkem základní sestavy a vzpomínky na loňskou sezonu, kdy byl asi nejkritizovanějším členem týmu, jsou dávno pryč. Svůj podíl na tom má i to, že se obrana dala konečně zdravotně do pořádku.

Na stavu zdravotního kádru Evertonu se moc nemění, stále bude chyběti trojice Gibson-Hibbert-Oviedo. Velmi pravděpodobně bude chybět i Pienaar, který zvažoval ukončení kariéry, nakonec tak neudělal. Naopak zcela zdravý je již Lukaku a minimálně na lavičku by se měla už vejít dvojice McCarthy-Osman.

Hostům bude chybět zraněná čtveřice Carrick-Jones-Rojo a Rafael. Ten si zlomil žebra a bude chybět do konce sezony. Van Persie musí nabrat kondici a zatím zůstává v tamní jednadvacítce. Naopak se po odpykání šestizápasového trestu za plivnutí vrací Evans.

Co: Everton FC – Manchester United FC, 34. kolo Premier League
Kdy: 26. 04. 2015 od 13:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Andre Marriner