Preview: Everton – Sunderland

07/05/2015 0 Od Javor

Dnes bude vládnout ve městě určitě červená, leč v sobotu by mohla a měla modrá. Zvlášť, když soupeř je slabý…

Mackems, jak se jim přezdívá, mají špatnou sezónu. Tabulka nelže – hrají o záchranu. Momentálně jsou na první sestupové pozici, tedy na 18. místě. A tak by se jim hodilo mocinky moc dovézt bod(y) z Goodison Parku. Navíc v posledních třech kolech plejou proti týmům ve formě – Leicester se rozehrál ke skvělým výkonům a výsledkům, přičemž o kvalitách Arsenalu a Chelsea se bavit nemusíme, navíc oba zápasy se hrají v Londýně. Manažer týmu Advocaat, který nahradil během sezony vyhozeného Poyeta, má tedy o čem přemýšlet. Poslední utkání ale Sunderland nad Southamptonem vyhrál… (Pouze pro doplnění dodejme, že v Ligovém poháru neuhrál ani kolo, když vypadl se Stoke a v Anglickém poháru mu vystavil v osmifinále stopku třetiligový Bradford City.)

Co se zdravotního stavu našich sobotních hostů týká, tak se nálada zlepšila s návratem Fletchera. Ten se již vyléčil ze zranění kotníku a bude týmu zcela k dispozici. Otazník naopak visí nad stoperskou dvojicí O´Shea-Brown. Prvně jmenovaný utrpěl v minulém utkání otřes mozku, zatímco ten druhý léči zraněné koleno. O jejich startu se rozhodne před zápasem. Dvojice Alvarez (koleno)-Giaccherini (kotník) absentuje dlouhodobě.

Domácí Everton je na tom se zraněními stále stejně, čili bude opět chybět čtveřice Oviedo-Hibbert-Gibson (ti do konce sezóny)-Pienaar (svalové problémy). Oproti týmu, který si zahrál ve Villa Parku, bude jeden rozdíl. Vrací se totiž Garbutt, kterého vyřadila angína. A problémy se zády stále nedovolují nastoupit McGeadymu.

Co: Everton FC – Sunderland AFC, 36. kolo Premier League
Kdy: 09. 05. 2015 od 13:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Lee Probert