Everton – Sunderland 0:2

10/05/2015 0 Od Riči

Den, kdy Toffees připomínali 30 let staré výročí zisku ligového titulu, přinesl prapodivnou prohru. Převaha na hřišti se nepřetavila v kvalitu v zakončení a Sunderland trestal dvěma biliardovými šťouchy.

Dvě změny provedl Roberto Martínez v základní sestavě, Leon Osman a Ross Barkley nahradili Mirallase a Naismith.

Everton na hřišti dominovali, míč drželi na kopačkách po 73% procentech času, ovšem selhával v koncovce. V první nebezpečnější akci nejprve Pantilimon dobře vyběhl proti Lukakovi a následně bez větší problémů vyrazil špatnou střelu Osmana. To vše v 13. minutě. Po hříchu jiné důležité momenty první půle nenabídla.

Na začátku té druhé nejprve Jagielkovu hlavičku vytáhl Costel Pantilimon a následně po rohovém kopu nepřesně mířil Romelu Lukaku. Proti Evertonu se často prosazují útočníci, kteří jindy netrefí ani bránu od stodoly, a jeden takový působí i u Black Cats. Z protiútoku v 53. minutě pálil Jordi Goméz a svým pokusem zasáhl Dannyho Grahama, od něhož se balon odrazil jaksi do brány – 0:1. Vedení mohl navýšit Patrick van Aanholt, individuální akcí prošel až do vápna, selhal až při finální akci.

V 73. minutě James McCarthy dobře zkoušel štěstí křížnou střelou po zemi, bohužel orazítkoval pouze tyč. O minutu později střídal kvůli poraněnému kotníku Leighton Baines, reprezentační bek možná přijde o zbytek sezóny. Jeho místo zaujal Luke Garbutt, jenž si pravděpodobný závěrečný měsíc na Goodison Parku může zpříjemnit odehranými minutami.

O výsledku rozhodla 85. minuta, na konci kostrbaté akce čerstvý Johnson nastřelil nejprve Colemana a poté Defoa a kulatý nesmysl si našel cestu do sítě – 0:2. Už kolikátý nepovedený domácí zápas v letošním ročníku?

Branky: 54. Danny Graham, 85. Jermain Defoe
ŽK: 73. Séamus Coleman, 88. Luke Garbutt – 42. Wes Brown, 65. Jordi Gómez, 66. Jermain Defoe
Everton FC: Tim Costel Howard, Séamus Coleman, John Stones, Phil Jagielka, Leighton Baines (74. Luke Garbutt), James McCarthy, Gareth Barry (62. Kevin Mirallas), Aaron Lennon (87. Aiden McGeady), Ross Barkley, Leon Osman, Romelu Lukaku
Sunderland AFC: Pantilimon, Billy Jones, Sebastián Coates, Wes Brown, Patrick van Aanholt, Sebastian Larsson (84. Liam Bridcutt), Lee Cattermole, Jordi Gómez, Jermain Defoe, Danny Graham (74. Adam Johnson), Connor Wickham (84. Steven Fletcher)
Rozhodčí: Lee Probert
Diváci: 38 246