7. sraz československých Evertonians

21/07/2015 0 Od Javor

Čeští fanoušci se pro letošek vrátili do Moravské Třebové, trochu zahaprovala organizace a datum s místem setkání se potvrzoval na poslední chvíli. Výsledkem byla mimo jiné absence slovenské sekce.

Návrat do východní části Pardubického kraje, tedy do Moravské Třebové. Organizátor Pepa, fanklub bez předsedy Ričiho. Nicméně v obvyklém termínu jsme se na staronovém místě sešli. Jako první si rukou s organizátorem potřásl Meňa, který by se z fleku mohl stát čtvrtým členem skupiny ZZ Top. Jako poslední přijel Fip a po ubytování se u Pepy (služby ubytovny byly zamluveny, ale nebyly využity) se šlo pojíst a popít do místní restaurace.

Everton se ani moc neřešil /jen lehce/, trochu jsem si s Meňou popovídal o NFL, posléze přišel onen nešťastný nápad zkusit ve 3 ráno tobogan na tamním koupališti. Nebudu zde zabíhat do detailů, ale řekněme, že výsledek utkání zápasu mezi deskou na konci toboganu (ve kterém nebyla voda) tamního koupaliště vs pravé nohy českých Evertonians skončil nepříjemně vysokou výhrou 2:0 pro domácí. Do postele jsme se dostali v pět ráno a někteří ze zdravotních důvodů museli sraz opustit předčasně. (Ale třeba já si zaplaval pěkně.)

Odpoledne již byla bojová nálada na finále asijského turnaje, kdy Toffees nastoupili proti Arsenalu. Po zjištění sestav bylo jasné, že Kanonýři jsou favoritem – a podle toho vypadalo skóre. Následné rozebrání sezóny se konalo v blízké pizzerii, kdy jsme opravdu zdrbli Martíneze a shodli se třeba na tom, že nevíme, proč Cleverley je stavěn na křídlo, koho bychom ještě chtěli do týmu a podobné věci. I tentokrát se konal noční tah, návrat do bytu byl ve tři ráno.

Neděle byla věnována odjezdu domů, někteří dříve, jako poslední já po třetí odpoledne z MT. České dráhy nepřekvapily a vlak nabral zpoždění. Nicméně příští rok se ujme organizace prý Everton1878 a jsme zváni do Bratislavy. Takže střádejte eura a na obvyklý termín, tedy třetí červencový víkend, si modrou fixkou do diáře poznačte „Sraz“.