Preview: Southampton – Everton

13/08/2015 0 Od Javor

Dalekáť cesta na jih, marné bodové volání…

Pro Everton se od zápasu s Watfordem nic nezměnilo – Stones je stále s námi a slibované posily nepřišly, byť diskusák NSNO tvrdí, že „John“ Lennon bude náš natrvalo do konce týdne. Na to je tedy ještě čas. A Shaqiri dal přednost Stoke.

Dobré zprávy přicházejí od lékařů. Deulofeu a Besić již trénují s týmem a lze důvodně předpokládat, že minimálně na lavičku v sobotu krátce po poledni usednou. McGeady a Mirallas by měli normálně trénovat dnes a jejich nominace k zápasu by nepřekvapila. Zatím není známo, co bude s Bainesovým kotníkem, určitě nebude hrát tento a příští týden. Není rozhodnuto, zda bude trojka potřebovat operaci, pokud ano, tak samozřejmě nebude hrát delší dobu. To by nemuselo být úplně špatně, osobně docela chci vidět hrát Ovieda na jeho nejobvyklejší pozici, tedy levého obránce.

Kdo do týmu Southamptonu přišel? Na hostování přišel brankář Stekelenburg a stoper Caulker, obrana byla vpravo vyztužena Soaresem a Cuco Martinou. Nejdražší posilou je střední záložník Clasie a Juanmi v útoku má v popisu práce posílání ryb do brankářských čeřenů.

Samozřejmě byly i odchody – propuštěna byla dvojice Boruc (brána) a Osvaldo (útok). Vábení peněz neodolali Schneiderlin a Clyne. Tým ale potřebuje posilovat, přece jen bude asi hrát základní skupinu Evropské ligy. A stejně jako Everton, i Southampton v prvním zápase získal pouze bod, dokonce za stejný výsledek.

Právě Clasie je ohledně sobotního zápasu s otazníkem, zraněný přitahovač stehenního svalu je opravdu mrcha. Ramirez by naopak připravený být měl, naopak si určitě nezahraje trojice Bertrand, Gardos a Forster, všichni tři mají problém s kolenem.

V lize se Evertonu na stadionu svaté Máni nepodařilo vyhrát od dubna 2002. A minule jsme dostali trojku…

Co: Southampton FC – Everton FC, 2. kolo Premier League
Kdy: 15. 8. 2015 od 13:45 SEČ
Kde: Saint Mary´s Stadium, Britannia road, Southampton, Anglie (kapacita: 32 689)
Rozhodčí: Michael Oliver