Rodríguez patří Evertonu

29/08/2015 0 Od Riči

Everton uzavřel přestup Leandra Rodrígueze, na Goodison Parku podepsal mladý uruguayský talent smlouvu na čtyři roky.

Dvaadvacetiletý střední útočník přichází z klubu River Plate Montevideo, a přestože oficiálně ani jedna strana částku za přestup nezveřejnila, spekuluje se o sumě okolo £500 000.

Rodríguez vstřelil 19 branek v 71 zápasech za svůj domovský mančaft. Roberto Martínez si hlavně cení jeho talentu a možnosti vzájemné spolupráce, která by mohla vygradovat až do elitního forvarda Premier League.

„Platí za nadějného hráče, splňuje kritéria námi požadované pro mladé fotbalisty, které se snažíme přivádět,“ začal Martínez. „Mason Holgate je zářný příklad fyzické síly a Leandro Rodríguez mladého útočníka s čichem na střílení branek.

„Na druhou stranu ve svém repertoáru toho nabízí více. Umí být přínosný pro mužstvo i v ostatních ohledech hry, snad mu zaručíme dobré podmínky pro vývoj. Pokud se zadaří, můžeme se těšit na jeho góly.

„Pravděpodobně nebude potřebovat čas na získání herní praxe ve výběru U21, protože nastoupil k mnoha zápasům za první tým v Uruguayi, v opravdu soutěživé lize. Jen se podívejte na množství útočníků vychovaných tamějšími systémy, potom nebudete překvapení kvalitou těchto hráčů.

„Nehodlám na chlapce vyvíjet žádný tlak, ale jsme nadšení jeho potenciálem a budoucností.“

Roberto Martínez rovněž potvrdil blížící se dotažení přestupu druhého Jihoameričana, stoper Ramiro Funes Mori se brzy stane Evertonianem, chybí pouze dotáhnutí mezinárodního papírování. Do konce přestupové období v úterý potom Toffees ještě cílí na dva hráče do ofenzivy.