Deadline Day uzavřel přestupové okno

01/09/2015 0 Od Riči

V poslední den přestupového období Everton sjednal dva příchody – obranu vyztuží Funes Mori a zálohu Aaron Lennon. Přesto převládá zklamání, tolik slibovaný tvůrce hry a fotbalista, který by posunul tým na vyšší úroveň, nedorazil.

9:30 Kluby Premier League musí do dnešní půlnoci uzavřít soupisky pro Ligu mistrů, proto vedení anglické FA sáhlo po dřívější uzavírce. Jinak ostatní větší evropské ligy už přestupy uzavřely, o den dříve se tak stalo ve Španělsku, Francii, Itálii a Holandsku. V praxi to znamená, že kluby ze zmíněných zemí nakupovat nemohou, ovšem prodávat stále ano. A až 2. září v 1:00 v noci končí transfer období ve Skotsku.

Na začátek rušného období se patří shrnout letní přestupy v Goodison Parku.

Příchody

Tom Cleverley (Manchester United, zdarma)
Gerard Deulofeu (Barcelona, £4,3m)
David Henen (Olympiacos, £250 000)
Mason Holgate (Barnsley, £500 00)
Leandro Rodriguez (River Plate Montevideo, £500 000)

Odchody

Aaron Lennon (Tottenham Hotspur, konec hostování)
Sylvain Distin (Bournemouth, zdarma)
Antolin Alcaraz (Las Palmas, zdarma)
John Lundstram (Oxford, zdarma)
George Green (Oldham, zdarma)
Ben McLaughlin (Derry City, zdarma)
Curtis Langton (konec smlouvy)
Jonjoe Kenny (Wigan, hostování)
Francisco Junior (Wigan, hostování)
Russel Griffiths (Northwich Victoria, hostování)
Luke Garbutt (Fulham, hostování)
Chris Long (Burnley, £500 000)

Jak Roberto Martínez několikrát avizoval, k výše uvedených posilám by ještě rád přivedl dva hráče do ofenzivy. Poslední den tedy Everton čeká kopa práce. Oním esem do útočné vazby rozhodně nebude Yarmolenko z kyjevskho Dynama, jehož předseda letní odchod vyloučil, chce být konkurenceschopný v Lize mistrů. Padne volba na starého známého Aarona Lennona, či budeme překvapení někam jiným? To napoví nejbližší hodiny.

10:00 Deadline Day odstartoval očekávanou posilou, Funes Mori z River Plate patří Toffees za £9,5m.

11:30 Menší odbočka od obchodů – Tom Cleverley si z víkendového utkání proti Tottenhamu odnesl zranění kotníku, jeho absence se odhaduje na šest až osm týdnů.

15:00 Everton údajně zamítl nabídku Norwiche City za Stevena Naismithe a naopak se zaměřil na Aaron Lennona. Za křídelníka Spurs je ochoten zaplatit do £5m.

17:30 Toffees se vehementně snaží dotáhnout přestup Aarona Lennona, což vypadá na poslední posilu letošního léta. Uvolní mu místo Aiden McGeady? Spekuluje se o zájmu Sunderlandu.

17:50 Podle Sky Sports Norwich City nabízel za Stevena Naismithe částku v rozmezí £7m až £8m. EFC prodej zatrhl.

20:00 Přestože přestupové okno skončilo před hodinou, na uzavření formalit mají kluby čas do 21:00.

20:45 Aaron Lennon se nakonec vrací na Goodison Park. EFC za něj zaplatil £4,5m (na základě neoficiálních zdrojů) a hráč podepsal smlouvu na tři roky.