Preview: Everton – Chelsea

11/09/2015 0 Od Javor

Mistr se trápí. Obrana nefunguje a ještě k tomu si zranila koleno brankářská jednička Courtois. Za této situace přijíždí k ligovému utkání na Goodison Park. Bude to stačit na bodový zisk?

Co se tedy v Evertonu událo od skončení přestupového okna? Nové posily Lennon a Mori již trénují s týmem a těší se na své zápasové premiéry za klub. Plně trénovat začíná i Darren „opilý ujíždím od nehody“ Gibson. Galloway měl problémy s čéškou, ale jeho start je nejistý. Ostatní hráči se z reprezentační přestávky vrátili zdraví a natěšení na fotbal. Barkley si za reprezentaci snad zvedl sebevědomí, když vsítil proti San Marinu. Osobně jsem hlavně na složení zálohy zvědavý, přece jen hrajeme v úterý utkání Ligového poháru v Readingu.

Nyní k marodům – absence Cleverleyho byla odhadnuta na šest až osm týdnů, má poraněné vazy v kotníku. Oviedo má problémy s kolenem a pravděpodobně zítra hrát nebude. Nabízí se tak varianta se stoperem Morim na levém kraji obrany. V případě extrémní nouze tam může zaskočit Barry, který na této pozici svou kariéru začínal.

A jak je na tom náš zítřejší soupeř? No, zažil už lepší časy. Po čtyřech zápasech opravdu kluboví archiváři nejsou zvyklí knihovat jedno vítězství. V tabulce je třináctý. Což o to, s Manchesterem City prohrají i týmy lepší, tedy kvalit Evertonu, ale porážka doma s Crystal Palace opravdu překvapila. A ještě k tomu bude za hosty zítra chytat dvojka Begović, protože jednička Courtois se rozhodla, že tuhle sezonu bude bojkotovat. Nejdřív se nechal v prvním kole proti Swansea vyloučit a nyní si poranil koleno, jehož léčení si vyžádá operaci. Jeho absence je odhadována na tři měsíce. Náladu přiznivcům trochu zvedlo koupení dvojice Djilobodji a Rahman. Nesmíme zapomenout ani na příchod Pedra z Barcelony. Možná se dočkáme základní sestavy bez Terryho.

Média budou určitě připomínat i zájem Chelsea o koupení Stonese, tak snad hoch odpoví dobrým, odpovědným výkonem. V lednu bude seriál „Ne, speciální dodávko“ jistě pokračovat.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice Digi sport a O2 sport.

Co: Everton FC – Chelsea FC, 5. kolo Premier League
Kdy: 12. 8. 2015 od 13:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Andre Marriner