Preview: Everton – Manchester City

22/09/2015 0 Od Javor

V neděli odpoledne se bude v Goodison Parku o poločase podávat čaj o páté. Předtím a potom dva poločasy fotbalu v zápase dvou neporažených týmů (po dvou kolech).

Dva zápasy, dvě vítězství, šest bodů, skóre šest nula. S takovouto vizitkou příjíždí k zítřejšímu zápasu třetího kola náš soupeř. A tradičně se docela hodně měnil kádr. Ze známějších jmen přišla na přestup trojice Sterling-Delph-Otamendi, naopak šátečkem na rozloučenou zamávali například Boyata, Milner či Negredo, abych vyjmenoval aspoň nějaké. Džeko odešel do AS Řím na hostování.

Sebevědomí jim tedy chybět nebude, ale samozřejmě i oni mají nějaké zraněné hráče. Určitě nebude hrát trojice Delph-Fernando-Otamendi a přibyl k nim i Zabaleta, který má problémy s kolenem. Nominace Clichyho k zápasu je s otazníkem, mohl by usednout na lavičku. Ve středu obrany lze důvodně předpokládat pokračování dvojice Kompany-Mangala.

Everton by měl k zápasu taky nastupovat bez bázně a hany, dlouhodobě se mu na Man C doma daří, navíc výkon a výsledek v Southamptonu byl opravdu dobrý. Na obraně a brankářovi se nic měnit nebude, ale záloha by mohla doznat jistých změn. Přece jen už je Mirallas naprosto zdravý a v utkání proti takovémuto soupeři zřejmě lepší volba než Koné. Vlevo může nastoupit i zdravý Deulofeu místo Cleverleyho. Osobně si ale myslím, že bude zvolena možnost se třemi štíty a budeme hrát stromeček.

Zápas vynechají dlouhodobí marodi Baines-Gibson-Hibbert-Pienaar. Ostatně, nad osudem Gibsona v Evertonu je otazník, bo kromě neschopnosti zůstat zdravý i ujel od nehody, když pod vlivem řídil auto a srazil cyklistu.

P. S. Zítra asi opravdu stoper Mori podepíše smlouvu s Evertonem a bude před zápasem či o poločase představen jako nová posila.

Co: Everton FC – Manchester City FC, 3. kolo Premier League
Kdy: 23. 8. 2015 od 17:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Anthony Taylor