Preview: Reading – Everton

22/09/2015 0 Od Javor

Po ztrátě dvou bodů ve Walesu je tu třetí kolo Ligového poháru. Naváží hráči širšího kádru na nadprůměrné výkony základní sestavy v nedávné době?

Na začátek dnešního preview kvízová otázka. Co mají v současnosti Reading a Everton společného? Odpovědi pište do komentářů pod tímto článkem.

Reading skončil v minulé sezóně ve druhé lize devatenáctý, čili postupové boje o soutěž nahoru mohl sledovat tak maximálně v televizi. V létě zamával sbohem asi jejich nejlepší útočník Pogrebňak, který se vrátil do ruské ligy, konkrétně do Dynama Moskva. Přišla ale posila – na hostování Vydra /ten ale hrát nebude, bo si zahrál již za Watford/. Pohled na soupisku týmu říká, že kvalita je hlavně v obraně (A. Ferdinand, S. Kelly, Zat Knight), ale dále od vlastní branky je to už slabší, hlavně útokem se Royals moc pyšnit nemůžou. V záloze si Everton musí dát pozor na dvojici Hal Robson-Kanu a Stephen Quinn. Reading se dostal do třetího kola Ligového poháru dost namáhavě, třetiligový Colchester zdolal až branku Guntera v prodloužení. Čili dost podobně jako Toffees. A stejně jako u Evertonu, i v dresu Readingu budou hrát fobalisté, kteří nejsou tak moc využíváni v lize.

Hosté počítali v minulém utkání ztráty. Dva body mínus (po tomhle výkonu naprosto jednoznačně) a pro další tři utkání nemůžou počítat s potrestaným Mirallasem. Zbytečně riskována nebude ani dvojice relativně nově zraněných, tedy Besić a Coleman. Na zrakvenosti Bainese, Cleverleyho a Hibberta s Pienaarem se nic nemění. Zápas jednadvacítky včera nedohrál Pennington. Naopak Gibson a Osman již byli na lavičce a lze s nimi důvodně počítat do základní sestavy, stejně jako s Morim a Roblesem. Nedávno zakoupený argentinský útočník Rodríguez je v nominaci na zápas a lze očekávat, že začne na lavičce. Když vše půjde dobře, mohl by si na konci zápasu odbýt debut za nás.

Sestava by mohla vypadat nějak takto: Robles – Browning, Jagielka, Mori, Galloway – McCarthy, Gibson – Deulofeu, Osman, Lennon – Lukaku.

Co: Reading FC – Everton FC, 3. kolo Ligového poháru
Kdy: 22. 8. 2015 od 21:00 SEČ
Kde: Madejski Stadium, Junction 11 (Royal Way), Reading (kapacita: 24 261)
Rozhodčí: Keith Hill