Preview: Barnsley – Everton

25/09/2015 0 Od Javor

*ťuk ťuk ťuk*

„Kdo tam?“

„Ligový pohár.“

Protože se Evertonu letos evropské poháry netýkají, tak vstupuje do této soutěže již ve druhém kole. Los mu přisoudil Barnsley, který hraje v třetí lize. Nicméně outsider tohoto souboje má výhodu domácího prostředí. Ve druhém kole Tykes, jak se jim přezdívá, vyřadili domácí Scunthorpe, když v utkání padaly branky pouze z penalt (jedna neproměněná, dvě proměněné v normální hrací době, penaltový rozstřel skončil 6:7). Zajímavé a pro někoho sympatické je to, že klub od roku 1888 (rok po svém založení) hraje na stejném stadionu.

Spojením mezi Evertonem a Barnsley je to, že nás tenhle klub zásobuje stopery. Po Johnu Stonesovi byl toto léto koupen rodák z Doncasteru Mason Holgate. Ve svém debutu za tým Evertonu do 21 let přispěl dobrým výkonem k remíze 3:3 v derby s RS. Barnsley je po čtyřech kolech desáté, za dvě výhry a jednu remízu má 7 bodů a skóre 5:5.

Poté, co musel být vystřídán na konci prvního poločasu proti Man C Galloway kvůli problémům s kolenem, se spousta lidí ptala „kde je Oviedo?“ a „proč nebyl na lavičce?“. (Pro připomenutí – vystřídal ho další mladík Browning.) Na předzápasové tiskové konferenci se manažer Martínez na téma Oviedo vyjádřil v tom smyslu, že je zcela zdravý a zítra bude v základní sestavě. Také se šéf kabiny vyjádřil, že tentokrát bereme Ligový pohár vážně. Každopádně je jasné, že budou hrát náhradníci hráči širšího kádru. Nechme se překvapit, jak tedy sestava bude vypadat, třeba vlevo se nabízí na zálohu Deulofeu.

Galloway je tedy jediný další zraněný, na marodce stále zůstává čtveřice Baines-Gibson-Hibbert-Pienaar. Barnsley je téměř zcela zdravé, otazník zůstává nad startem krajního záložníka Ryana Williamse, který do týmu přestoupil před sezónou z Fulhamu. Vítěz tohoto souboje se soupeře doví ještě den před utkáním, protože los třetího kola je dnes po dohrání všech zápasů.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport.

Co: Barnsley FC – Everton FC, 2. kolo Ligového poháru
Kdy: 27. 8. 2015 od 20:45 SEČ
Kde: Oakwell, Grove Street, Barnsley (kapacita: 23 287)
Rozhodčí: Simon Hooper