Reading – Everton 1:2

22/09/2015 0 Od Javor

První poločasy nám v některých zápasech nejdou. Obvykle ale následuje zlepšený výkon v druhé půli, který tentokrát přinesl vítězství. Zřejmě v maskáčovém dresu opravdu umíme hrát.

Everton nastoupil v nezvyklém rozestavení 3-4-1-2, když si Mori a Stones vyzkoušeli role krajních obránců a Barkleymu byla svěřena obvyklá role podhrota. Koné tentokrát nastoupil spolu s Lukakem v klasickém dvouútočníkovém rozestavení. Po dlouhé době se v základní sestavě objevil Osman, Gibson začal na lavičce. Výlet do Readingu si udělalo skoro 4500 fandů Evertonu, tímto jim tu vzdávám hold a chválím je.

Hosté začali utkání aktivněji, ale vytěžili z toho pouze Koného volej mimo. To Reading zahrozil více – střelu Blackmana musel vyrážet na roh Robles s velkou námahou. Ten se přibližně v polovině první půle změnil v nahravače, ale Piazón obránce a brankáře naštěstí neprostřelil. A protože se Everton nepoučil, tak už to domácím napotřetí vyšlo. Ola John hezky prošel po levé straně, předložil skvělou přihrávku opět Blackmanovi a ten už neměl problém prostřelit Roblese – 1:0. Everton ve zbytku poločasu předvedl pouze střelu Lukaka, která byla zblokována a trestný kop Deulofeua, který skončil na druhém protihráči.

Do druhé půle již nenastoupil Koné, kterého vystřídal Barry. Krátce po začátku musel nuceně se zraněním stehna odstoupit Stones, ten byl nahrazen Gallowayem. Krátce poté byla udělena první žlutá karta zápasu, pro Hurtada právě po faulu na Gallowaye. To už začínali hosté přebírat otěže zápasu, Mori ještě po centru McCarthyho minul, ale pak už bylo vyrovnáno. Po rohu se do míče opřel na rohu velkého vápna Barkley a střelou z první nedal Al Habsímu šanci – 1:1! Začali střídat i domácí, McCleary nahradil Hurtada a přibylo i žlutých karet. Karty byly ukázány dvojici Hector a Piazón.

A hned po žluté pro prvně jmenovaného za faul na Barkleyho již Everton vedl. Deulofeuovi se trestný kop tentokrát povedl opravdu náramně a míč z 25 metrů zatočil do pravého dolního rohu branky – 1:2! Z posledních 20 minut stojí za zmínku již jen vystřídaní Johna spoluhráčem Williamsem a Fernándezova střela mimo po přihrávce Piazóna. K tlaku vlastně ani nedošlo.

Everton tak postupuje do čtvrtého kola Ligového poháru a těší se na zítřejší los.

Branky: 35. Nick Blackman – 62. Ross Barkley, 73. Gerard Deulofeu
ŽK: 50. Paolo Hurtado, 61. Lucas Piazón, 72. Michael Hector
Reading FC: Ali Al Habsi, Chris Gunter, Andrew Taylor, Michael Hector, Aaron Tshibola, Jake Cooper, Paolo Hurtado (65. Garath McCleary), Lucas Piazón, Ola John (77. Daniel Williams), Álex, Nick Blackman
Everton FC: Joel Robles, John Stones (49. Brendan Galloway), Phil Jagielka, Ramiro Funes Mori, Aaron Lennon, James McCarthy, Gerard Deulofeu, Ross Barkley, Leon Osman, Arouna Koné (46. Gareth Barry), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Keith Hill
Diváci: 19 435