Preview: West Bromwich Albion – Everton

27/09/2015 0 Od Javor

Vítězství o dvě branky by Everton posunulo v tabulce na páté místo. A to by pro sebevědomí týmu bylo před nedělním derby hodně dobré.

V úterý se přes horší výkon v prvním poločase povedlo otočit zápas Ligového poháru v Readingu a tak je v týmu lepší nálada. Navíc soupeřem jsou Baggies, z jejichž celkové kvality určitě nejde strach. Nelžeme si do kapsy – jsme favorité a vítězství se očekává. Navíc letos hrajeme venku dobře.

Co se týká sestavy, tak ta se nebude moc měnit oproti poslednímu zápasu. Jediný nový otazník visí nad startem Stonese. O tom se rozhodne před zápasem, stejně jako o nasazení Colemana (ten by měl být na derby fit, pokud zítřek nestihne). A Mirallas si odkroutí druhou část své třízápasové stopky za vyloučení ve Swansea. Navíc by si Baines a Cleverley mohli zahrát již za tři týdny proti Man U. To by bylo velmi vítané, tak uvidíme.

Za domácí se pravděpodobně vrátí do brány Myhill a opět se budou spoléhat v útoku na Berahina a samozřejmě může do zápasu nastoupit i odchovanec Evertonu Anichebe. Další bývalý hráč Toffees Lescott na konci srpna přestoupil do Aston Villy, takže toho uvidíme maximálně tak v hledišti. WBA určitě bude chybět brankář Foster, který léčí přední zkřížený kolenní vaz. Oficiální web klubu odhaduje jako čas jeho návratu prosinec.

Na důležitosti zápasu přidává i fakt, že WBA jsou za námi pouze bod, pravda, mít 8 bodů ze 6 zápasů, to dokáže zřejmě pouze opravdu Pulis. Zažívají tedy relativně slušný start do sezony.

Co: West Bromwich Albion FC – Everton FC, 7. kolo Premier League
Kdy: 28. 09. 2015 od 21:00 SEČ
Kde: The Hawthorns, Sandwell, West Bromwich Albion (kapacita: 26 850)
Rozhodčí: Robert Madley