Jagielkův perfektní večer

13/10/2015 0 Od Riči

Phil Jagielka přepsal historii Evertonu, když coby jeho první hráč v historii vedl s kapitánskou páskou reprezentační výběr Albionu.

K poslednímu kvalifikačnímu zápasu na Mistrovství Evropy ve Francii sice neodjela nejsilnější možná sestava manažera Roye Hodgsona, chyběl například kapitán Wayne Rooney i jeho zástupce Gary Cahill, přesto Angličanům na utkání záleželo. Triumfem 3:0 totiž zkompletovali prestižní zápis – vyhráli všech deset kvalifikačních kol. Na cestě do Francie se tento primát nepodařil žádné jiné reprezentaci.

Spolu s udrženým čistým kontem se pondělní noc dozajista zapíše do paměti kapitána Jagielkovi. „Cítím se fantasticky, jedná se o skvělou poctu. Nikdy jsem si nemyslel, že toho dočkám.

Nechám si podepsat dres od všech spoluhráčů a rovněž si pořídím fotky na památku. Jsem opravdu pyšný, nikdo mi dnešek neodpáře. Chlapci se navíc postarali o zasloužené vítězství, proto se velmi těším z perfektního večera.

Uspět ve všech deseti duelech bylo naším plánem od začátku. Dobře jsme si uvědomovali, že před námi stojí těžký úkol, ale jak čas plynul, naše výkony gradovaly, a tak se splnění našeho cíle zdálo čím dál reálnějším.

Dnes nás čekal záludný úkol, v sestavě se objevili hráči, kteří v národním týmu nemají mnoho odehráno. Hodně lidí o nás pochyboval, proto odpověď mladých hráčů v podobě předvedeného výkonu je hezká. Chlapci si zaslouží uznání, v soutěžním klání vstřelili pěkné góly a bavili dobrými momenty.”

Three Lions budou muset navázat na vydařenou kvalifikaci na závěrečném turnaji ve Francii. Vždyť na Mistrovství Evropy či světa neprošli přes brány čtvrtfinále od domácího ME v roce 1996.

Tajnou zbraní by pro Hodgsonův výběr mohl být Ross Barkley. Talentovaný záložník si přenesl letošní formu z klubu také do reprezentace a proti Estonsku a Litvě byl v obou případech vyhlášen za muže zápasu, přičemž proti Litvě okořenil své vystoupením gólem.